03/27/13 10:53
(http://nellyo.wordpress.com/)

САЩ: правилата за медийна собственост

FCC, федералният регулатор за комуникации в САЩ, провежда анализ,  за да се прецени необходима ли е ревизия на правилата за собственост върху медиите. Стремежът е към

  • защита от медийна  консолидация,
  • насърчаване на разнообразието на медийната собственост,
  • повече местни новини за всички общности и
  • насърчаване на икономическия растеж.

Доколкото развитието на технологиите увеличава възможностите за достъп до новини, има идея за либерализиране на някои правила.

В съобщение на председателя се отбелязва,  че  не всички американци  могат да се възползват от високоскоростен интернет, поради което ревизията в правилата за медийна собственост може да има  различен ефект  за тези, които имат, и за тези, които нямат такъв достъп.

FCC  стига до извода, че  идеята за либерализиране се нуждае от допълнителен анализ и  отлага решението си  до получаване на резултатите от нова оценка на въздействието.

Защо в САЩ  има толкова детайлна регламентация,  както и защо толкова внимателно и на основата на толкова задълбочени анализи се определя регулацията на медийната собственост: въпроси за размисъл.

В България  конкурентният регулатор  пише така:

приема, че целената от концентрацията модернизация при предоставянето на електронни съобщителни услуги, привличането на значителни инвестиции и по-доброто задоволяване на интересите на потребителите в своята цялост имат превес над отрицателното въздействие върху конкуренцията, поради което същата следва да бъде разрешена.

А медийният плурализъм е при  неикономическите ефекти, с които регулаторът не се занимава.


Публикувана на 03/27/13 10:53 https://nellyo.wordpress.com/2013/03/27/mediaownership_us/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване