03/28/13 14:50
(http://socialevo.net/)

Какво е общото между HP и “Круд” на DreamWorks Animation SKG

Какво е общото между HP и "Круд" на DreamWorks Animation

Какво е общото между HP и "Круд" на DreamWorks Animation

HP разкри, че е бил избран от DreamWorks Animation SKG, Inc. (Nasdaq: DWA) да предостави технологията, стояща зад “Круд,” разширявайки лимитите на съвременната анимация в това праисторическо анимирано приключение, което е всичко друго, но не и примитивно.

“Круд” е 3D анимационна комедия на DreamWorks Animation SKG, която проследява пътешествието на живота на едно праисторическо семейство. Героите са озвучени от Ема Стоун, Никълъс Кейдж, Катрин Кийнър. 

DreamWorks Animation е използвал технически ресурси на HP за създаването на най-модерните графики досега в семейната комедия, която ще дебютира по кината в България на 29 март 2013 г.  Конвергираната структура на HP, състояща се от сървъри, сторидж, мрежи, услуги, софтуер за управление и работни станции, както и HP принтери и дигитално рендиране, предостави безпроблемната, високопроизводителна основа, необходима за посрещане на художествените нужди на студиото.

“Свръхмодерното цифрово моделиране изисква огромна изчислителна мощ и дирижираното сътрудничество на нашите студиа,”

аза Дерек Чан, главен мениджър на Global Technology Operations, DreamWorks Animation.

“Конвергираната инфраструктура на HP осигури възможността нашите режисьори да разполагат с техническите ресурси, необходими да вдъхнат живот на творческата им идея и да осигурят невероятни филми за нашата публика.”

Услугите и сървърите на HP се справят с масивни изчислителни натоварвания

Продукцията “Круд” е изисквала над 80 милиона часа за рендиране на изображения от 3D модели. За да се съживят образи като Груг, свръхзагриженият баща, и Ееп, тийнейджърката бунтарка, DreamWorks Animation е разчитала на HP ProLiant сървъри и HP Enterprise Services в рендиращи ферми на четири локации – Глендейл и Редууд Сити в Калифорния, Лас Вегас, както и Бангалор в Индия. Високата производителност, непрекъснатата изчислителна сила, предоставена от HP, е дала възможност на DreamWorks Animation да рендира огромно количество данни, необходими за продуцирането на филма.

Освен това, сървърните блейдове HP ProLiant BL460c Gen8 са осигурили на студиото повече от 40 процента по-висока пропускателна способност, както и повече от 42 процента на ват по-висока производителност спрямо предишни поколения.(1) В резултат студиото е увеличило капацитета си за рендиране до средно 500,000 задачи на ден.

Художествено сътрудничество с работните станции на HP

За създаването на екзотичните същества и сложните пейзажи, с които се сблъсква семейство Круд, аниматорите на DreamWorks Animation използват най-добрите системи на HP – HP Z820 и Z800.

екзотичните същества и сложните пейзажи

Задвижени от двойка Intel® Xeon® процесори, HP Z820 конфигурациите са повече от 50 процента по-бързи от предшествениците си,(1) давайки възможност на аниматорите да работят с големи, сложни сцени в рамките на няколко кадъра, героя и филма в интерактивна среда.

HP Z800 работни станции са използвани също и в новото най-модерно студио на DreamWorks Animation за възпроизвеждане на вдъхновените изобретения на Гай и топлия смях на Гран.

вдъхновените изобретения на Гай и топлия смях на Гран

За още по-високо полезно действие софтуерът на HP – Remote Graphics Software, е позволил на аниматорите в студиата Глендейл, Редууд Сити и Бангалор да си сътрудничат в реално време на един общ десктоп.

Задълбочен технологичен опит

На основата на взаимоотношения, започнали през 2001г., DreamWorks Animation се довери на HP за почти всеки аспект на технологичната анимация в продуцирането на “Круд.”

 Основните ползи включват:

• Непрекъсната работа на мрежата чрез HP FlexNetwork architecture, която включва сериите комутатори HP 12518, 5820, 5800 и 6125G/XG с HP Intelligent Resilient Framework (IRF), вградена иновационна технология за виртуализация.

• По-ниска сложност на мрежово управление в рамките на студийната среда с HP Intelligent Management Center, единно приложение за централизирано управление, както и улеснено принтиране с Managed Services на HP.

• Бърз, надежден и сигурен достъп до приложенията и активите на студиото с HP 3PAR StoreServ Storage, HP MSA P2000, HP StoreAll Storage и HP StoreOnce Backup.

• Централизираното управление на сторидж масиви с HP 3PAR StoreServ дава възможност на инженерите на DreamWorks Animation лесно да управляват и наблюдават операциите по съхранение на данни от десктопа си.

• Цветово съответствие между принтирани, изобразени на монитор и голям екран филмови същества и пейзажи с професионалните принтери и дисплеи HP DreamColor.

Хардуер, софтуер и услуги на HP съпровождат “Круд” от идеен замисъл до финално изпълнение, давайки възможност на DreamWorks Animation да завършат продукцията и да предоставят свръхмодерната графика, която феновете им очакват.

За да усетите тези иновации на HP, посетете премиерното клиентско събитие на HP за северна и южна Америка, HP Discover, което ще се проведе на 11-13.юни в Лас Вегас.

За HP накратко

HP създава нови възможности технологията да има значително въздействие върху хората, бизнеса, правителствата и обществото. Най-голямата технологична компания в света предлага портфолио, което включва принтери, персонални компютри,  софтуер, услуги и ИТ инфраструктура, за да разреши проблемите на клиентите си. Повече информация за HP (NYSE: HPQ) можете да намерите на http://www.hp.com.

Снимки: HP

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване