03/28/13 16:26
(http://www.azcheta.com/)

Класиката „Брулени хълмове” се завръща

Една от холивудските екранизации на шедьовъра „Брулени хълмове” - с Жулиет Бинош и Ралф Файнс в главните роли, бе сякаш последният ни пряк досег с единствения роман на Емили Бронте. Чакането обаче ще свърши на 1 април, когато новото издание на книгата ще бъде на пазара с логото на издателство „Ера”.

„Брулени хълмове” е страстна история за необузданата и демонична любов между Катрин Ърншоу и Хийтклиф, подхвърлено дете, отгледано от нейния баща. След смъртта на господин Ърншоу, Хийтклиф е тормозен и унижаван от брата на Катрин – Хиндли. Убеден, че любовта му към Катрин е несподелена, Хийтклиф напуска дома им. Години по-късно той се завръща като богат и изискан човек, прецизно подготвил своето жестоко отмъщение.

Единственият роман на Емили Бронте е считан за едно от най-великите произведения в световната литература, дори бе поставено на първо място в класацията за Десетте най-любими романтични книги на читателите на „Аз чета” през 2011 г. Но при неговото публикуване през 1847 г. той е посрещнат с яростна критика.

Вземи тази книга с отстъпка!





Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване