03/29/13 20:12
(http://ivo.bg/)

Филип Василцев Българомразеца се готви за нов поход към България

Руският поп Филип ( когото отказвам да назовавам с уважителни титли и ще наричам тук за краткост „поп”- както в поезията на Христо Ботев), поставен начело на Руската църква в София, беше прогонен от България на 11 март, но има нахалството да кандидатства за завръщане с ясното съзнание, че това е скандално.

Поп Филип си позволи на българка земя да демонстрира руска надменност в Руската църква на бул. „Руски”, разположена на гърба на бившето съветско посолство и край катедралата, наречена на руския светец Александър Невски. С това си навлече съпротивата на българските енориаши и предизвика нова битка на българите за църковна независимост. Тя се увенча с успех след 10 месеца, завършили с 30 дневен ултиматум към Филип да напусне България, изтекъл на 11 февруари.

Малко повече от седмица след като руският поп се изниза тихомълком от България поради незаконното си пребиваване тук, Московската патриаршия, принудена от шума в руските медии ( главно в интернет, но и в опозиционната радиостанция „Ехото на Москва”), призна с половин уста за отзоваването на Филип.

Българските медии така и не обърнаха внимание на малката българска победа на справедливостта срещу имперската арогантност, демонстрирана от руския поп. Сега ги информирам отново: руският поп, може би поощрен от сигналите за българския мазохизъм, си е подал документите в българското посолство в Москва за българска виза независимо от факта, че на посланика на Москва в София Юрий Исаков, който се е опитал да ходатайства, е било заявено ясно, че нарушителят в расо е нежелан в България.

Прилагам към новината една прогноза: българските власти нямат намерение да подновят визата на руския поп, който си позволи да се държи господарски спрямо българските миряни. Онези в Москва обаче, които упорито лансират нежелания тук поп, явно залагат на надеждата, че очакват в София на власт да дойде по-сговорчиво българско правителство и правят нужните постъпки да се възползват от такъв евентуален сценарий, при който да наложат Филип Василцев Българомразеца на неговия руски престол в българската столица.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване