04/02/13 11:38
(http://www.azcheta.com/)

Първа книга на български за Джонатан Франзен

Един от любимите автори на американския президент Барак Обама - Джонатан Франзен, ще направи тази вечер официалния си, макар и задочен, дебют на българския пазар. Първата книга на Франзен на български - „Поправките“, ще бъде представена днес в клуб Петното на Роршах, София, ул. Христо Белчев 8 от 19.00 ч, а по няколко думи за книгата и автора ще кажат критикът Ани Илков, писателят Георги Господинов и издателят Светлозар Желев.

„Поправките“ в превод на Владимир Молев е историята на средностатистическо американско семейство, гонещо своята американска мечта по време на „най-дълго продължилия икономически разцвет“ в мандата на президента Клинтън. Първото ревю за романа в български блог - на Преслав Ганев за „Литературата днес“, определи „Поправките“ като „книга на катарзисите, роман на депресията, творба, влизаща под кожата“.

Джонатан Франзен е роден през 1959 г. в Чикаго, Илинойс, в семейство на швед и американка, завършил е образованието си в Германия. Носител е на награда „Гранта“ за най-добър млад американски новелист (1996), Наградите на Салона на книгата в Париж (2001 и 2010), Национална награда за литература на САЩ за романа „Поправките“ (2001), Джеймс Тейт Блек Мемориал за проза (2002).

Вземи тази книга с отстъпка!





Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване