04/02/13 01:00
(http://socialevo.net/)

Шофирайте по-лесно и безопасно с Dash

9b455045e3ca513bf8f94a059c2a5405_large

Шофирайте по-лесно и безопасно с Dash

Dash е ново устройство, което може да се превърне във вашия пръв помощник при шофиране. С него ще се чувствате много по-спокойно, когато сте на път или ви предстои пътуване. Всъщност е Bluetooth устройство с ниска консумация на енергия. Свърза се с автомобила и предава данни на вашия iPhone, iPad или iPod.

Докато шофирате, Dash постоянно получава информация от автомобила и я анализира и записва. В края на всяко пътуване тези данни могат да бъдат публикувани в профила ви в drivewithdash.com за допълнителен преглед или за споделяне с приятели например. 

В приложението можете да създавате нов профил за всяка кола. Dash на свой ред автоматично ще конфигурира профила с марката, модела и годината на производство. Лесно ще бъде да виждате използваното гориво с течение на времето и да сравнявате с останалите. Dash е полезен и за околната среда, защото ви позволява да следите как й се отразява шофирането ви. Освен това ще ви даде и съвет какво точно да подобрите в поведението си на пътя.

Една от най-полезните му функции е, че има способността да открива проблеми с двигателя още преди някоя лапичка да светне. На drivewithdash.com можете да говорите с други хора, които са имали подобен проблем, и така да си спестите както пари, така и главоболия. А освен всичко това можете да запишете и цялото пътуване с телефона си, поставен зад челното стъкло.

Dash използва Bluetooth 4.0 и работи с iPhone 4S и 5, Pad 3 и 4, iPad mini, iPod touch 5. Изглежда наистина добро попадение. Единственият проблем е неприятното съобщение в страницата на проекта в Kickstarter – че е временно недостъпно заради неуредени авторски права. Иначе цената му е $69.

Снимки: Dash

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване