04/03/13 03:32
(http://socialevo.net/)

HP увеличава лидерството си в конвергираната инфраструктура

HP увеличава лидерството си в конвергираната инфраструктура

 

HP увеличава лидерството си в конвергираната инфраструктура

HP представи иновации, с които подсили своето портфолио Конвергирана инфраструктура.

На своята годишна Глобална Партньорска Конференция в Лас Вегас HP представи нови HP BladeSystem, HP Converged Storage и HP Networking решения, както и услуги от HP Services, които ускорява възвращаемостта от ИТ инвестициите и дават възможност на клиентите да пренасочат ресурси от операции към иновации.

Основните течения в ИТ индустрията, в т.ч. облака, Big Data, социалните медии и мобилността, прибавиха нови предизвикателства пред ИТ мениджърите (CIOs) в опитите им да отговорят на очакванията на клиенти, партньори и служители, докато балансират между целите на ИТ и целите на компанията в рамките на ограничен бюджет.

Портфолиото на HP Конвергирана инфраструктура се занимава с тези нарастващи предизвикателства и е начело в индустрията при внедряване и управление на мащабни инфраструктури. Компанията HP е предоставила над 8 милиона virtual connect порта, издала над 7 милиона HP Insight Management лиценза, доставила над 40 петабайта в блейд сторидж системи и 50 милиона суич порта, като е нараснала и до почти 900 клиента на HP CloudSystem. Освен това HP е лидер в индустрията по приходи от блейд сървъри и доставки за 24 последователни тримесечия.

Само Конвергираната инфраструктура на HP предлага на клиентите:

  • Отворен, хетерогенен и стандартизиран подход, който интегрира сървъри, сторидж и софтуер за управление.
  • Доказан опит във внедряването на решения с конвергирана инфраструктура за клиенти по света—както и тясно сътрудничество с 4,500 членове и партньори на HP AllianceOne, които разработват цялостни решения, базирани на HP Конвергирана инфраструктура.
  • Услуги по цялостно консултиране и поддръжка от HP и сертифицираните партньори, което опростява ИТ мениджмънта, подобрява възвращаемостта от инвестиции (ROI) чрез оптимизиране на инвестициите в ИТ и осигурява високо качество на обслужване на клиентите.

 “В HP първи разработихме концепцията за конвергираната инфраструктура и ние първи я предоставихме,”

посочи Дейвид Донатели, изпълнителен вице-президент и директор на Enterprise Group към HP.

Но ние не се осланяме на предишните си постижения, продължаваме да правим нововъведения и да разширяваме портфолиото HP Конвергирана инфраструктура, за да осигурим ползите, които нашите бизнес и правителствени клиенти очакват от нас.”, допълни още той

Новият HP BladeSystem представлява пробив в разчетите за центровете за бази данни

Виртуализацията предлага значителни ползи за организациите. Според Gartner през 2016г. 82 процента от сървърното натоварване ще бъде виртуализирано,(3) което може да увеличи сложността и оперативните разходи за управление.

 Новото HP BladeSystem c7000 Platinum enclosure  ключово решение в рамките на водещото HP ProLiant портфолио, драстично подобрява производителността, ефикасността и достъпността на ресурси във виртуализирана и облачна среда. В резултат организациите могат да спестят до 68 процента от разходи за дейтацентър.(4) Тези новаторски икономични предложения се базират на технологии от следващо поколение, които предоставят дългосрочна защита на инвестициите и скалируемост в унисон с растежа.

Системата HP BladeSystem c7000 Platinum с новия SX1018 HP Ethernet суич, който е с най-ниско закъснение от порт до порт от всички блейд суичове, е повече от четири пъти по-бърз от предишните суичове.(5,6) HP също така за първи път в индустрията предоставя 40GB капацитет към всеки блейд сървър в почти реално време. Това осигурява идеалния мрежов интерфейс за високопроизводителни клъстъри или приложения за финансови услуги.

HP представи също така и новото осмо поколение (Gen8) HP ProLiant WS460c блейд сървъри, единствената подобна инфраструктура, която поддържа виртуализирани клиентски решения с интензивна 3-D графика и осем графични процесора на блейд сървър. Поддържайки четири пъти повече потребители на един блейд и мобилизирайки всички налични ресурси, HP WS460c снижава разходите с 60 процента на потребител в сравнение с предходни поколения.

Иновации на HP ускоряват преминаването към модерна архитектура за съхранение на данни

 

Непредвидимото увеличаване на данните и изискванията към изчислително натоварване карат клиентите да ъпгрейдват утвърдените сторидж архитектури. Този преход – от традиционни към модерни, мащабируеми архитектури – представлява бизнес възможности за милиарди за дистрибуторските канали.

HP StoreVirtual Storage предлага иновативен софтуерно базиран сторидж, който се предоставя под формата на приложения с виртуално съхранение (VSA) или като приложения с конвергирано съхранение (CSA) върху HP ProLiant хардуер. HP доставя VSA системи от повече от седем години и има над 150,000 доставки в цял свят.

За да усвои и ускори възприемането на софтуерно базиран сторидж, HP обяви две нови HP StoreVirtual Storage системи, изградени върху HP ProLiant Gen8 технологии. Подобрявайки едновременно продуктивността и ефикасността за предприятия, въвеждащи виртуализация, HP StoreVirtual Storage системите предоставят почти двойна производителност и капацитет в сравнение с предишни модели.

В допълнение, новото HP StoreSystem, – решение среден клас, предлагано само от дистрибутори, комбинира HP StoreSystem и HP StoreOnce Backup системи, които са предварително вградени в конфигурация за незабавно внедряване. Предлагайки базов блоков и файлов сторидж със защита на информацията в единична система, HP StoreSystem сега включва всички HP 3PAR платформи и VMware софтуерни пакети, за да максимизира ефикасността и гъвкавостта за клиентите.

Услугите HP Technology Services опростяват, интегрират и автоматизират Конвергирана инфраструктура

 С HP Technology Services, клиентите могат да опростят, интегрират и автоматизират своята ИТ среда, за да отговорят светкавично на организационните промени и да ускорят пазарната реализация.

HP Technology Services вече предлага програмата HP Proactive Insight experience, което дава възможност на клиентите да предприемат проактивни действия, както и да автоматизират и управляват процеси, което в резултат дава превенция на проблеми и увеличение на продуктивността в размер на средно $32,000 на всеки 100 потребителя.(9)

HP Proactive Insight experience започва с HP Proactive Care, което предоставя проактивна превенция на проблеми и директен достъп до висококачествена техническа експертиза. Тази услуга се базира на иновативни технологии за управление и поддръжка, включващи HP Insight Online, най-цялостния облачно-базиран портал за управление; както и HP Insight Remote Support, който отдалечено следи сървъри, сторидж и мрежи. С HP Proactive Insight experience клиентите могат да увеличат потребителската продуктивност и да постигнат възвращаемост от инвестициите в услуги за 30 или по-малко дни.(9)

Иновациите на HP предоставят единственото в индустрията пълно решение за BYOD (Bring Your Own Device) мрежово свързване (свързване с външни потребителски устройства)

До 2016 две трети от служителите ще притежават смартфони и 40% от работната сила ще бъде мобилна.(10) Досега обаче традиционната инфраструктура изисква две отделни мрежи, които да обслужват жичната и безжичната свързаност, което в резултат означава повишена сложност и рискове за сигурността.

HP стартира също така и единственото в индустрията пълно решение, което поддържа нарастващите BYOD (bring-your-own-device) практики. Това решение предоставя единно жично и безжично управление, както и суич платформи, които да създадат обща мрежа за жична и безжична свързаност.

Мрежовите иновации на HP също включват и вграждане и софтуерно осигуряване през единен интерфейс, автоматизирана сигурност за SDN технологии, и услуги за мобилно свързване, които допълнително разширяват ползите за клиентите от HP FlexNetwork архитектурата.

За да удвои скалируемостта на мрежите върху традиционната инфраструктура, новите серии суичове OpenFlow-enabled HP 2920 ускоряват трансфера на данни с 45 процента, докато в същото време увеличават производителността с до 100 процента.(11) В допълнение, новият HP 830 Unified/WLAN суич премахва необходимостта от закупуване на до 50 процента от традиционните мрежови устройства, в т.ч. отделни суичове и контролери, като включва поддръжка на до 1,000 безжични устройства.(12)

За да помогне на клиентите да създадат оптимизирана, скалируема физическа и безжична инфраструктура, HP предлага решенията HP FlexNetwork Design and Validation и HP Wireless LAN Lifecycle Services. Тези услуги предоставят проверени и взаимо-съвместими дизайни и конфигурации, базирани на доказана HP FlexNetwork референтна архитектура.

Премиерното клиентско събитие за Северна и Южна Америка – HP Discover, ще се проведе на 11-13.юни в Лас Вегас.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване