04/06/13 05:49
(http://socialevo.net/)

Apple най-накрая с “дигитален портфейл” или NFC

Apple най-накрая с "дигитален портфейл" или NFC

Apple най-накрая с "дигитален портфейл" или NFC

За никой не е тайна, че една от най-иновативните компании в света, Apple, все още не прибягва към интеграция на така наречения “дигитален портфейл” към своето портфолио. Както повечето от вас сигурно са наясно, то “дигиталният портфейл” представлява възможността потребителите да заплащат чрез мобилно устройство посредством NFC технология. Оказва се, че от Apple все пак са преценили да интегрират подобна технология към очаквания през първата половина на 2014 г. iPhone 6. 

Както ви разкрихме само преди седмица в един от поредните ни подкасти, относно NFC технологиите и тяхните приложения в бита на хората, то подобен вид иновации не липсват що се касае до устройствата работещи под операционна система Android, но когато става дума за iOS и Apple, то нещата стоят малко по-различно. Според cNet, iPhone 6 ще бъде първият смартфон на компанията, който ще притежава “дигитален портфейл”, който ще се базира на технология допълваща NFC практиките. 

Проблемите за Apple обаче ще бъдат свързани основно със защитата на данни на своите потребители тъй като базата данни на компанията, съдържаща кредитни карти, наброява над 500 милиона потребителя. Всички тези хора използват услугата iTunes и са доверили на Apple своята банкова информация. Притесненията на потребителите са, че въпреки силното партньорство с Walmart, Target и Best Buy, то Apple ще убедят трудно всички тях да използват новата услуга. На нас обаче не ни остава нищо друго освен да изчакаме и да се убедим сами в тези догадки.

Ето и едно видео за тези, които искат да се запознаят малко по-подробно с NFC технологиите визуално:

http://www.youtube.com/watch?v=qp5il7yhM4Y

Снимка: Apple

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване