04/07/13 12:04
(http://www.azcheta.com/)

Книгите завладяват и училищата

След първата си седмица, в която стотици сърца бяха покорени и привлечени (обратно) към читателската кауза, кампанията „Походът на книгите” и нейните рицари продължават своя път. Акцентът във втората седмица ще бъде поставен върху учениците - графикът е все по-наситен и всеки ден в различни детски градини и училища ще се провеждат по няколко четения.

В понеделник сутрин още в 10.30 ч. актрисата Радена Вълканова и актьорът Вежен Вълчовски ще четат на децата в 113 ЦДГ. Малко по-късно през същия ден, в 15.30 ч., актрисата Ани Петрова ще се срещне с учениците в 143 СОУ.

На 9 април, вторник, шампионката ни по сноуборд Сани Жекова (виж нейните отговори на анкетата "Как четеш") точно в 10.00 ч. ще зарадва децата в 12 ОДЗ със своята любима детска приказка. Актьорът Иван Бърнев ще бъде специален гост в 20-то СОУ в 13. 30 ч. Музикалната легенда Данчо Караджов пък ще бъде гост на учениците от 1-во СОУ в 16.00 ч.

В сряда, в 10.30 ч., актрисата Силвия Лулчева ще бъде при учениците от 120- то СОУ. Актьорът Валентин Танев избра 53 ЦДГ, за да прочете приказки на децата. Мария Гроздева, олимпийски шампион по спортна стрелба, ще се срещне с учениците в 73-то СОУ, а Александра Гюзелева – Шани ще чете на малчуганите в 12 ЦДГ.

На 11 април, четвъртък, в Музикалното училище точно в 10.30 ч. ще отидат певицата Андрония Попова и театралният режисьор и актьор Марий Росен. В 12.30 ч. на учениците от 18-то СОУ ще гостува Златна Костова – журналист, преводач, поет. Певицата Мариана Попова ще бъде сред децата от 40 ЦДГ в 15.30 ч., а водещият на „Денят започва в библиотеката” и „Неделя х 3” на БНТ Андрей Захариев ще бъде посланик на „Походът на книгите” в 20-то СОУ.

Петък, 12 април, започва с четене в 11.00 часа с гимнастичката Симона Пейчева. Тя ще бъде рицар на „Походът на книгите” в 31-во СОУ. В 14.30 ч. пред учениците от 1-во СОУ ще чете откъс от любима детска книжка актьорът, сега министър на културата, Владимир Пенев.

Националната кампания „Походът на книгите” се реализира благодарение на медийното партньорство на „Аз чета”, вестник „Стандарт”, Kafene.bg, Dnes.bg, Stand.bg, Българското национално радио, радио bTV, радио Jazz FM, радио NJoy.

Виж Галерия от четенията през първата седмица на Похода на Facebook страницата на Асоциация „Българска книга”

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване