04/10/13 12:20
(http://www.azcheta.com/)

Празнувай DEAR Day с „Детски книги” и Бевърли Клиъри

Случайно (или не точно), краят на „Читателска щафета 3 (мини)" тази година съвпада с един от любимите дни на много деца по целия свят. На 12 април, рождения ден на любимата детска авторка Бевърли Клиъри, се отбелязва и т. нар. DEAR Day (Ден „Остави всичко друго и чети”). В България от няколко години този ден се отбелязва в Американския център на Столична библиотека.

Тази година DEAR Day ще празнуваме отново в Американския център на Столична библиотека на 12 април (петък), но много по-шумно и весело, книжно и празнично.

Всички (деца, родители и учители) са поканени на големия купон с Бийзъс, Рамона и Хенри и купища книжни изненади. Началото е точно в 14 ч, а от организаторите обещават още щура веселба, много викторини и награди. По време на празника ще се разбере и кой грабва голямата награда в „Читателска щафета 3 (мини)”, а всички щафетници, които присъстват на събитието ще получат своята колекционерска значка.

За онези, които нямат възможност да се включат в празника в София, сайтът „Детски книги” предлага страхотни идеи и предложения как да направите книжно парти в своя град, библиотека или училище. Тях може да намерите тук и тук.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване