04/11/13 07:40
(http://ivo.bg/)

Долу тройната, да живее дойната коалиция

Станишев не веднъж се е карал на телевизионни водещи. Веднъж дори се опита да го направи с един италианец в студиото на Евронюз в Брюксел ( но номерът му там не мина, беше контриран ледено). Днес обаче беше хрисим, добричък, леко възбуден, но не толкова, че да не предизвика насрещните симпатии на водещия Бареков, известен като водещ подмазвач на Борисов.

Възможно ли е да са се разбрали „по мъжки”? Искам да кажа – Борисов и Станишев ( а не с Бареков, него никой не го пита, играе, каквото му възложат)?

Гукането в студиото на ТВ 7 беше толкова мило и пролетно, че чак Бареков се почувства длъжен накрая да се извини на аудиторията, че разговорът не бил „атрактивен”. Излишно скромничи обаче- атрактивен беше и още как! Взаимно привлекателен за двамата си беше.

Всъщност това са подробности към основната атракция от спектакъла със „завръщането на Бойко” в зала „Арена Армеец”. А тя (атракцията), както мнозина вероятно са забелязали, беше не в това, че Борисов „позволи” да му ръкопляскат дълго като на Сталин, а че забрани да „пляскат” Станишев.

Това го чуха всички , но дали всички си дават сметка на какво прилича изречената от Борисов забрана към ръкопляскащите туристи, събрани от цяла България срещу 600 000 лева в „неговата” си зала (наречена „Армеец”, както и други автори посочиха, на застрахователното дружество на групировката ТИМ)? Защото Борисов се провикна като към стадо, за да му забрани да говори за досието на Станишев- не искал повече да чува нищо по въпроса.

Това е повторение на забраната, която Борисов оповести от трибуната на зала 1 в НДК на 3 декември 2006-та година. На самия учредителен конгрес на ГЕРБ той постанови нещо като член първи от устава: „никой няма право да говори за ( т.е. срещу) Георги Първанов, освен мен”. Сега, както изглежда, повтаря номера на дресьора, но обектът на забраната, т.е. на висшето покровителство на Дон Борисоне, вече е победилият в битката с Първанов за БСП Сергей Станишев.

И друга реплика, напълно празна от особен смисъл извън контекста, но крайно нетипична за грандоманията на Борисов, „изпусна” на арената на „Армеец” ораторът Бойко: „трябва да бъдем реалисти”…

Реализмът явно струеше и днес в студиото на контролираната от ГЕРБ телевизия ТВ 7. Станишев въртеше и сучеше, за да обоснове отново и отново необходимостта след изборите да има управление на „всички партии”. Отличен параван за задкулисна договорка с ГЕРБ!

По-голяма безотговорност от размитата няма. В тази мътилка май се разшаваха акулите на бъдещо „програмно правителство”, а шараните се зарибяват отсега с червенеещи гербери.

Пишейки това като един негодник ( нали така определи Борисов пред аудиторията си критиците, подозиращи го в диктаторски наклонности), рискувам обаче да направя интрига между др. Борисов и др. Станишев. Защото Станишев пък ме беше изкарал „ненормален”, когато каза, че само ненормалните се интересуват от досиета. Но и Борисов се интересува- поне от моето ( което „откри” с възклицание по мой адрес на заседание на неговия кабинет на 18-ти юни миналата година- 4 години след „разкритието” на съответната комисия, която бях изпреварил отдавна със собственото си „саморазкриване”).

Успокоявам ги само, че може да съм ненормален негодник, но съм безобиден- това го заяви пък техният ментор Георги Първанов, който се подигра през октомври 2006-та, че не съм го обидил (преди) с нищо и затова съм един „безобиден журналист”.

Смятам за нормално да продължа да бъда годен, макар и леко обиден наблюдател на тандема Борисов- Станишев, който едва днес си призна от екрана на гербаджийската телевизия онова, което всички знаем и което беше универсално оправдание за всичко при досегашното правителство: „тройната коалиция е дискредитирана”, някак между другото подхвърли Сергей. А Николай, този „ловец” на новини, изобщо не удари камбаната на личния триумф. С което се издаде.

Че кой ще крещи „имаме новина” извън сценария, в който явно са пропуснали да му напишат на аутокюто : „ тук скачаш от стола, разкъсваш си рубашката, поливаш се с шампанско и викаш силно каква новина току-що си произвел, че да те чуят чак в Москва и във Външнотърговската банка на Русия, пряк началник на твоя работодател”?!

Остава да видим как ще се присъединят винаги готовите да коалиционерстват аркадаши от ДПС. Тях Борисов малко ги обиди на „лале” в последния ден на гербероподобния парламент, но мисля, че ще се ашладисат в уйдурмата без проблем.

Обаче имам неудобен въпрос: ако Кунева наистина изпадне от сметката, а „Атака” (поне веднъж) си спази обещанието да не се съюзява с ГЕРБ и БСП, как ще се казва тройната коалиция ГЕРБ-БСП-ДПС? Звучи като онзи лаф от времето на Тодор Живков за кръстословицата за тъпаци, в която трябвало да се попълнят двете имена на др. Тодор Живков. И понеже няма да е удобно нито да е тройна, нито да е само двойна ( нали Станишев вече сондира за коалиция на съгласните, а субектите могат да се окажат точно три), им предлагам компромисно название: „дойната коалиция”.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване