04/11/13 10:45
(http://www.azcheta.com/)

Литературен четвъртък - какво да изберем?

Пак е четвъртък и издателите сякаш по традиция са решили да затруднят максимално с избора на литературно събитие, което читателите да посетят тази вечер.

В Унгарския културен институт (ул. Аксаков №16) от 18:30 часа проф. д-р Пламен Дойнов ще представи "Фарадеев кафез" от Екатерина Григорова (Жанет 45). На прочетените стихове ще акомпанират Йосиф Герджиков (пиано) и Кристиян Гайдаров (флейта).

Акцентът на вечерта е чакан вече няколко години - новият роман на Алек Попов. Представянето на „Сестри Палавееви в бурята на историята“ (Сиела) съвсем културно, а може би и доста революционно, ще бъде в галерия Credo Bonum (ул. Славянска №2). Характерно за сатиричния стил на книгата, „позивът“ гарантира, че гостите на представянето все пак ще могат да си тръгнат след края му, защото „легални[те] дейци… след изпълнението на задачата се връщат пак на мястото си, продължавайки своята конкретна работа“.

Отново точно в 19 часа в зала „Мати-Д“ (в малкото НДК) със специалното участие на Петко Бочаров ще бъде представен сборникът „Глас незаглушен“ (Сиела), включващ оригиналните текстове на над 150 радиопредавания, извъчвани по BBC в периода на 1955-60 г. Авторът на текстовете Дянко Сотиров е български юрист, впоследствие дипломат, а след 1946 г. и политически емигрант. Редакторът на книгата Мариета Станкова ще разкаже повече за процеса на създаването на книгата.

Интересни книжни събития днес ще има и извън столицата:

Още в 16.00 ч в Ловеч малки и големи почитатели на народните приказки ще могат да се срещнат с фолклориста Лозинка Йорданова. Срещата с нея ще бъде в Детския отдел на Регионална библиотека "Проф. Беню Цонев".

В Пловдив от 18.00 ч в Първо студио на Радио Пловдив (ул. Дондуков 2) журналистката Людмила Сугарева ще представи книгата си "Срещи в ефира".

Книжна ще бъде четвъртък вечер и в Бургас, където от 18.30 ч в Камерна зала на Драматичен театър "Адриана Будевска" ще бъде представен сборника "Разкази" на Людмил Тодоров. 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване