04/12/13 11:53
(http://www.azcheta.com/)

Дигитален живот за книгите на Рей Бредбъри

16 от книгите на Рей Бредбъри, който почина през юни 2012 на 91 години, ще бъдат издадени за първи път като e-книги в САЩ, съобщава сайтът Mediabistro, цитирайки дългогодишния издател на известния писател Уилям Мороу.

Сред книгите, които ще заживеят за първи път легално като електронни издания, са "Вино от глухарчета", "Чувствам, че идва нещо зло", "Илюстрираният човек" и "Гробище за лунатици".

"Цялото семейство Бредбъри е развълнувано от решението творбите на татко да бъдат най-после достъпни за всички – традиционните читатели на хартиени книги и новите поколения от читатели на електронни устройства ... Изключително сме доволни от факта, че дигиталните издания на книгите на Бредбъри ще бъдат достъпни както чрез библиотеки, така и чрез електронни книжарници, имайки предвид, че Рей Бредбъри винаги е бил запален защитник на нашата (американската, бел. ред) библиотечна система", коментира дъщерята на писателя Александра Бредбъри.

Самият Бредбъри беше скептик по отношение на книгите и многократно е заявявал, че за него "те нямат бъдеще, защото не са книги. Е-книгите миришат на изгоряло гориво". Докато е жив, единствено през 2011 склонява да издаде в електронен вариант и то само в САЩ най-известната си книга "451 градуса по Фаренхайт".

По-рано през годината HarperCollins издадоха в електронен формат 3 от най-известните книги на Бредбъри и във Великобритания - "451 градуса по Фаренхайт", "Марсиански хроники" и "Илюстрираният човек", а правата за издаване в електронен и хартиен вариант на още 22 заглавия са купени.

Прочетете още за Рей Бредбъри в рубриката "Големите"

Не пропускайте да прочетете и ревютата на "Вино от глухарчета" и "Сбогом, лято"

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване