04/12/13 08:09
(http://rumiborisova.blogspot.com/)

Очовечаване на човеците

Предизборният панаир е отворен. Сергиите са наредени – от шарени, по-шарени. Изобилстват нещо като китайски ментета - отвън всичко изглежда перфектно, но всъщност бързо се чупи.

Партиите наддават заплати, пенсии, работни места, малки и средни предприятия, пари от Брюксел и каквото още се сетите. Купувачите на събора са едни и същи и всички продавачи (на фалшиви надежди) разчитат на лъскава опаковка, в която са загънати празни обещания.

На сергиите няма обаче нищо за духовно развитие, промяна в мисленето, утвърждаване на общочовешки ценности в ежедневието, издигане на културата на бита, война на чалга културата.

Никой не предлага как да се сложи край на убийствата и самоубийствата, престъпленията, мизерното съществуване, наркоманиите, алкохолизма, кражбите, корупцията, празнотата душите и липсата на страх Божи. А това може да се надвие с адекватни целенасочени действия във всички политики, насочени към очовечаване на човеците, вместо с констатации за „лош материал”.

Когато човеците се очовечат ще има и кой да направи магистрали, зали и да ремонтира православните храмове, които макар и обновени, остават празни. Ето този приоритет за очовечаване на човеците липсва по сергиите на предизборния панаир.

Публикувана на 04/12/13 08:09 http://rumiborisova.blogspot.com/2013/04/blog-post_12.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване