04/15/13 09:21
(http://www.azcheta.com/)

Турция е страна на фокус на панаира в Лондон

hero homepage now openТурската литература ще бъде на фокус по време на започващия днес 42-ри Панаир на книгата в Лондон. Форумът в центъра Earls Court ще продължи до 17 април и ще включва участието на над 1500 изложители от целия свят и близо 300 семинара и конференции.

Гостуването на турската литература в Лондон включва културни и професионални събития, като сред темите са състоянието на издателския пазар и дистрибуцията на книги, процесът на писане и преводаческите проекти, детската и младежката литература в южната ни съседка и др.

Елиф Шафак ще бъде Автор на деня през втория ден на панаира, с което ще бъде уважен и пазарният фокус върху Турция. Още двама автори ще получат подобно внимание от организаторите - Уилям Бойд е Автор на деня в понеделник, а в сряда - детската писателка Лиз Пичън.

logo-turkeyLBFДни преди началото на панаира в Лондон Турският национален организационен комитет за международните панаири на книгата разпространи информация за състоянието на турския книжен сектор в момента:

- 6000 книжарници 
- 150 разпространителски компании 
- 43,190 заглавия (според информация от ISBN за 2011 г.)
- 289,193,982 книги отпечатани през 2011 г. (без учебници)
- ДДС върху книгите = 8% (стандартно ниво = 18%)

Вижте пълната статистика в този файл:

През 2012 година страна на фокус в Лондон беше Китай.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване