04/19/13 03:21
(http://socialevo.net/)

Хюлет-Пакард разширява възможностите на клиентите за рециклиране на мастилници

HpEnviroment

Хюлет-Пакард разширява възможностите на клиентите за рециклиране на мастилници

Хюлет-Пакард обяви разширяването на решенията за рециклиране на компанията, които ще помогнат на клиентите в региона на Европа, Близкия Изток и Африка (EMEA) да намалят въздействието върху околната среда, както и да се възползват от качеството на оригиналните консумативи за печат на Хюлет-Пакард.

Като водеща компания в тенденциите за по-устойчив печат, Хюлет-Пакард постоянно си партнира с производители, търговци и неправителствени организации за създаването на решения с намалено въздействие върху околната среда – от проектирането и производството на продукти до тяхното използване и рециклиране в края на жизнения им цикъл.

“Клиентите ни се нуждаят от решения за печат, предлагащи качество и надеждност с доказан екологичен ефект,“

сподели Дейвид Райън, вицепрезидент„Консумативи за печатни системи“ на Хюлет-Пакард за региона на ЕМЕА.

„Подходът на Хюлет-Пакард започва с проектирането на иновативни и екологично устойчиви продукти и завършва с предоставянето на безплатни и лесни възможности за рециклиране, на които хората могат напълно да се доверят.“

Разширени възможности за рециклиране за потребителите

Водещата в индустрията програма за рециклиране на компанията „HP Planet Partners” позволява на клиентите да рециклират използваните оригинални мастилници на Хюлет-Пакард като част от процес за рециклиране на пластмаса от затворен тип. До момента клиентите на компанията в цял свят са рециклирали над половин милиард мастилници и LaserJet тонери на Хюлет-Пакард с HP Planet Partners.

HP Planet Partners се предлага безплатно на клиенти в 34 страни от EMEA. Тя е лесна за ползване и започва с посещение на адрес: www.hp.com/recycle или на специално предназначен за целта пункт за събиране на Хюлет-Пакард.

В Германия, Австрия, Швейцария и Франция, Хюлет-Пакард вече работи активно със специализираната фирма за рециклиране на ИТ отпадъци АфБ Груп, в която 50% от служителите са хора с увреждания. АфБ събира, сортира и връща за рециклиране оригинални мастилници и тонери на Хюлет-Пакард. Партньорството неотдавна беше разширено след успешен пилотен проект в Австрия миналата година, в рамките на който АфБ събра над 10 000 тонера от близо 200 предприятия.

Чрез тази инициатива и други усилия Хюлет-Пакард има за цел да рециклира 3,5 милиард фунта (1,6 милиона тона) електронни продукти и консумативи до края на 2015 г.

Измерване на резултатите от рециклиране в милиарди

Революционният процес за рециклиране на пластмаса от затворен тип на Хюлет-Пакард използва пластмаса от рециклирани мастилници и други употребявани източници, за да създаде нови оригинални мастилници на Хюлет-Пакард. Към днешна дата, компанията е рециклирала 1,71 милиарда фунта (776 000 тона) електроника и оригинални мастилници на компанията в цял свят. Освен това Хюлет-Пакард е предотвратила изхвърлянето на 280 милиона мастилници – и над 2 милиарда употребявани пластмасови бутилки.

В сравнение с новата (неупотребявана) пластмаса, рециклираната и използвана в мастилниците на Хюлет-Пакард от 2010 г. насам разполага с около 33% по-малък въглероден отпечатък — дори когато се вземе предвид въздействието, свързано със събирането, транспортирането и обработката. Счита се също, че използването на рециклирана пластмаса намалява общото количество вода, използвано при производството на мастилници с до 89% .

Като най-големият доставчик на инфраструктура за информационни технологии (ИТ), софтуер, услуги и решения в света, Хюлет-Пакард се намира в уникалната позиция да отговори на предизвикателството за намаляване на отпадъците и потреблението на енергия. Компанията вижда невиждани досега възможности за преобразяване на начина, по който светът живее и работи, чрез все по-устойчиви продукти и решения, които спомагат за благополучието на нейните клиенти.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване