11/25/12 11:54
(http://radiomilena.com/)

Стийв Джобс е бил прав за „Хюлет Пакард“

Stiv 300x159 Стийв Джобс е бил прав за Хюлет ПакардКогато бил на 13 г. той е имал нужда от части за приспособление, което си правил и затова се обадил на Бил Хюлет и го помолил да му даде няколко. А той не само че му дал частите, но и му предложил работа за през лятото.

Компанията „Хюлет Пакард“ е основана през 1939 г. и Джобс се възхищавал на иновациите, зад които заставала компанията и дори казвал, че неговите  идоли са Бил Хюлет и Дейв Пакард.

А компанията „Apple“ щяла да бъде открита почти четиридесет години по-късно през 1976 г. Десетилетия по-късно, тя ще погълне HP, тъй като приложението на мобилните устройства продължава да поражда хаос на традиционния пазар на компютри, на който иначе те доминират.

Малко преди смъртта си Джобс, казва на биографа си Валтер Исааксон:

„Хюлет и Пакард изградиха велика компания и смятаха, че са я оставили в добри ръце. Но сега тя се разпокъсва и унищожава. Надявам се, че съм оставил по-могъщо наследство и това никога няма да се случи с „Apple“.

„Разпокъсана и унищожена“ е наистина подходящо описание в светлината на изявлението на HP в началото на седмицата, че отчислява 8,8 милиарда долара като израз на добра воля и недвижимо имущество, свързано с  противоречивото придобиване на британската софтуеърна компания производител „Autonomy“, твърдейки, че „Autonomy“ е нагласила цифрите и с това е завишила стойността си. Това идва като допълнение на нанесената щета от 8 милиарда долара, свързана с придобиването на HP през 2008 г. на EDS и 3,3 милиарда долара разходи по преструктуриране от продажбата на Palm през 2010 г. докато е вече на смъртно легло.

Понастоящем инвеститорите се намират в период, точно една година след смъртта на Джобс, и към момента Тим Кук успява да движи нещата като по вода. Златните белезници на Кук гарантират, че ще успее да се задържи поне до 2021 г., така че акционерите разполагат с още време преди да започнат да се тревожат за ръководството на компанията.

Няма никакво съмнение, че „Apple“ се намират в центъра на най-голямата технологична революция досега, и че дългогодишните акционери са подобаващо възнаградени с над 1,000% печалба.

Въпреки това обаче е налице дебат по въпроса: „Ще остане ли „Apple“ интересна като обект на продажба?

Главният анализатор по технологиите и ръководител на бюрото на „The Motley Fool’s“ Ерик Блийкър е готов да ви представи и двете причини, за да купите или продадете „Apple“, като посочи и какви са възможностите останали пред компанията да върви нагоре.

За да можете да получите незабавен достъп до неговите последни изказвания относно „Apple“, кликнете тук. /КРОСС/

 Стийв Джобс е бил прав за Хюлет Пакард

bookmark Стийв Джобс е бил прав за Хюлет Пакардsvejo Стийв Джобс е бил прав за Хюлет Пакардgoogle Стийв Джобс е бил прав за Хюлет Пакардdelicious Стийв Джобс е бил прав за Хюлет Пакардstumbleupon Стийв Джобс е бил прав за Хюлет Пакардfacebook Стийв Джобс е бил прав за Хюлет ПакардСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване