04/22/13 11:53
(http://socialevo.net/)

Медийна група “Bulgaria On-Air” закупи “Инвестор.БГ” за около 16 млн. лв.

logo

Медийна група "Bulgaria On-Air закупи "Инвестор.БГ" за около 16 млн. лв.

След като в края на седмицата разбрахме за покупката на “Нетинфо” от “Дарик нюс” ето че днес имаме информация и за още една голяма сделка в родното интернет пространството.

Днес на фондовата борса са продадени 86% от дяловете “Инвестор. БГ” за 16 млн. лв. Прехвърлени са 1.28 млн. акции на средна цена 12.49 лв. Това повиши цената на акциите на компанията с 8.7 на сто. Търговията с акции на дружеството продължава.

Засега се предполага че това е медийната група “Bulgaria On-Air”. Очаква се ръководството на Investor.BG да разкрие детайлите в близките дни. Сделката бе потвърдена и от В.Миткова в интервю на страниците на  ”Инвестор.бг” в което медийна група Bulgaria On Air разкриха, че те са купувачите.

Акционерната структура на интернет компанията беше силно раздробена, като най-големи дял досега имаше фондът TECHNOLOGY IN CENTRAL AND EASTERN EUROPE – 21.38%. Създателят и неин изпълнителен директор Любомир Леков притежаваше 13.10%, а финансистът Николай Мартинов – 13.21%. Наскоро имаше промяна в мениджмънта на компанията като Любомир Леков пое отново ръководството от Стюарт Тил.

Приходите на “Инвестор БГ” през миналата година са 4.185 млн. лв., с 3.5% повече, отколкото през 2011 г. Печалбата е 460 хил. лв при 182 хил. лв. за 2011 г.

В структурата на компанията влизат investor.bg, dnes.bg, сайтове за спорт, за жените, детски, здравен имотен портали, обяви за работа и сайт за запознанства.

Снимка: Investor.bg

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване