04/24/13 01:05
(http://socialevo.net/)

Facebook ще работи със снимки във формат WebP?

Facebookwebp1

Facebook започна да използва разработен от Google формат изображения, наречен WebP. Качеството на снимките се запазва, но натоварват системата по-малко. Освен това този формат поддържа прозрачност и анимация.

Когато потребителите качат JPEG снимки, социалната мрежа ги превръща в WebP. Така се изобразяват в съвместимите браузъри (Chrome и Opera). Конвертирането може да стане и ръчно. Все още е в тестов период и не е при всички, но се очаква и това да се случи.

Много от потребителите са недоволни от нововъведението, споделят news.cnet. Форматът WebP не поддържа обичайното преглеждане на изображенията под Windows и OS X, така че ако искате да изтеглите снимка от Facebook, ще останете неприятно изненадани – няма да можете да я отворите, поне засега. Отварянето и работата с тези изображения във Photoshop също се оказва много трудна задача. Дали тази новост ще ни бъде от полза, за по-бърза работа, или ще ни създаде повече проблеми? Ще видим с времето.

Снимки: petapixel, news.cnet

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване