05/13/13 02:30
(http://socialevo.net/)

Нови варианти за оценяване на местата във Facebook

Тиндейджърите все по-малко във Facebook

Опцията на Facebook да информираме приятелите си къде точно се намираме е доста масова. Повечето отбелязвания стават от заведения или интересни туристически обекти. От октомври 2012 в социалната мрежа съществува и възможност за оценяване на местата, на които сте били отбелязани. Потребителите на Facebook могат да оценяват всяко от местата, като посетят страницата на мястото или като видят полето за оценка в дясната колонка на социалната мрежа.

В момента Facebook тестват два различни варианта на значението на отделните звездички, пишат от InsideFacebook. Може би целта на промяната е опцията да стане по-използвана. Оценките на различни места са доста популярни в Yelp и foursquare например, както и в Google+ Local.

Единият пробен начин на означаване на звездичките от 1 до 5 е „никога няма да го препоръчам на приятел”, „вероятно няма да го препоръчам на приятел”, „може да го препоръчам на приятел”, „бих го препоръчал на приятел” и „със сигурност ще го препоръчам на приятел”.

Другият тестови вариант е със следните заглавия – „изобщо не ми харесва”, „не ми харесва”, „някои неща в него ми харесват”, „много ми харесва”, „обожавам го”. Досегашната скала се различава малко от втория тестван начин на Facebook. Вместо „някои неща в него ми харесват” обаче преди на третата звездичка беше „харесва ми”.

Различията в двата тестови варианта могат да доведат и до различно оценяване на местата, защото може да харесвате някои неща в дадено място, но да не искате да го препоръчате на приятел. Все още не е ясно на коя от двете системи за оценяване ще се спре Facebook.

Оценяването е от полза за заведенията, които могат да разберат как ги възприемат посетителите им, както и за потребителите, защото могат да изкажат мнението си и без книга за оплаквания и похвали.

А вие коя от двете оценяващи системи бихте използвали? Споделете с нас в коментарите.

Снимка: InsideFacebook

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване