05/14/13 03:30
(http://socialevo.net/)

Какво да очакваме от ъпдейта Google Penguin 2.0

Какво да очакваме ъпейта Google Penguin 2.0

Какво да очакваме от ъпдейта Google Penguin 2.0

През изминалия петък Мат Кътс обяви, че ни предстои нов ъпдейт на Google. Става въпрос за Penguin 2.0, който ще доведе до нови промени в алгоритъма на търсачката. Той добави също така, че всичко това ще стане факт през следващите няколко седмици. Това означава, че до края на месец май ще видим какво са сътворили от Google. Важно е обаче да се има предвид, че промените ще бъдат големи и всички занимаващи се с онлайн маркетинг трябва да следят внимателно какво се случва с техните и конкурентни сайтове.

Онлайн изданието WebProNews публикува вчера няколко интересни разменени туита между Мат Кътс и потребители на социалната мрежа Twitter. В тях той потвърждава слуховете за евентуален ъпдейт и разкрива, че промените ще бъдат значителни. Добре е да си припомним също така, че ъпдейтите Penguin 1 (24 април, 2012 ), Penguin 2 (26 май, 2012) и Penguin 3 (5 октомври, 2012) не засегнаха голям процент от търсенията. Единствено Google Penguin 1 поряза 3.1% от резултатите в SERPs, но те са изцяло англоезични.

 

 

 

Коментарите в различни форуми като Webmasterworl и DigitalPoint загатват, че промените, които ще има в алгоритъма на Google, ще се отнасят до спамърски линкове към сайтовете, по-ниско EMD Ratio (exact match anchor rate) и дублирано съдържание. Въпреки че от Google твърдят, че социалните линкове имат все по-голяма тежест върху резултатите, то това е недоказуемо на 100% на този етап и няма защо да се притесняваме толкова много от липсата на подобен вид линкове. Най-добре е да сме сигурни, че сайтът ни няма дублирано съдържание и към него не водят спамърски линкове. Релевантността на текстовете и подредбата на ключови думи също е добре да бъдат прегледани и ревизирани, ако това се налага. И последно, ако сте се сдобили наскоро с линкове, идващи от мрежи за линкове или лоши блог постове, побързайте да се отървете от тях, за да не останете изненадани.

Снимка: Them.pro

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване