05/15/13 03:20
(http://socialevo.net/)

Интересна новина – ще има BBM за iOS и Android

bbm-cross-platform

Интересна новина - ще има BBM за iOS и Android

Вчера BlackBerry обявиха, че предстои да видим популярната услуга за размяна на кратки съобщения и аудиобележки, BlackBerry Messenger (BBM), и на iPhone и Android. Това ще се случи през лятото. Да се надяваме, че всичко ще е наред и Apple например няма да върнат приложението. Стъпката им е доста интересна, защото доскоро и дума не можеше да става BBM да се ползва и на други платформи. Всъщност приложението, което навремето служеше повече като пейджър, доста напредна през последните години, като позволи дори видеоразговори в последната си версия.

Ясно е, че BlackBerry не искат да изостават. BBM беше единият от начините да привличат клиенти – заради удобството на услугата и сигурността (съобщенията се криптират, както и изобщо трафикът през устройствата). Днес BBM на други платформи е начин да ги задържат. Виждаме как Whatsapp печели все повече фенове, Viber също е адаптивен откъм мобилни платформи. На мен идеята ми допада. Да видим сега обаче какво точно ще накара притежателите на iPhone и Android устройства да си инсталират приложението.

Устройствата на BlackBerry дълго време бяха символ на иновацията. Впоследствие изостанаха, като демонстрираха бюрократски консерватизъм. Днес обаче ясно си личи посъживения дух на компанията, сменила името Research In Motion (RIM) с BlackBerry, сякаш символизирайки отдадеността си на смартфоните.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване