05/16/13 04:10
(http://socialevo.net/)

Видео съдържанието, мобилните устройства и Tout

video_socialevo

Видео съдържанието, мобилните устройства и Tout

Видео съдържанието е една от новите тенденции в онлайн пространството. Хората обичат да гледат видео, независимо дали ще е пред телевизора, компютъра или някакво мобилно устройство. Откакто съществува като форма на представяне на съдържание, видеото представлява интерес за потребителите, които гледат различни филми, предавания, шоу програми, музикални клипове, а днес все повече и клипове, създадени от други потребители.

Смартфоните навлязоха в живота ни с пълна сила и мобилните приложения станаха неизменна част от ежедневието ни. Потребителите все повече използват телефона си, за да посещават социалните мрежи, да споделят снимки и видео. Водещите тенденции през 2013 са:

  • Преминаване отвъд „лайка“ за измерване на конкурентоспособност;
  • Фокус върху мобилната среда при кампаниите в социалните мрежи;
  • Възход на видео съдържанието;
  • Измерването на кампаниите;
  • Създаване на 360° интегрирани кампании.

 

Говорейки за споделяне на видео, няма как да подминем YouTube, най-големия и популярен канал за споделяне на подобно съдържание. Но днес потребителите имат нужда от лесен начин да създават и споделят видео съдържание на мига. Създава се  нишата на мобилните приложения за споделяне на видео. Едно подобно мобилно приложение е Tout, което предлага споделянето на 15-секундни видеа. Приложението позволява заснемането на кратко клипче на мига и споделянето му в социалните мрежи Facebook и Twitter.

В много отношения Tout има много сходни черти с Twitter като ограничение във времетраенето на клипа, споделяне в реално време, популярен сред популярни личности, които споделят информация със своите фенове. Звезди като Шакил О‘Нийл, Др. Оз и звездите от световната федерация по кеч WWE, както и много отбори от NFL, NBA и MLB използват Tout.

Подобни видеа, освен за актьори, музиканти, атлети и други звезди, могат да бъдат много полезни и за малкия бизнес. Представете си как някой бизнес използва този инструмент, за да споделя кратка информация за свои продукти, промоции или цени чрез видео. Този начин на комуникация предлага бързо качване на съдържанието и ниски разходи.

Трябва да се експериментира с подобни алтернативни канали за комуникация. Не е нужно да се чака някой друг да проправи пътя, особено ако е конкурент. Успееш ли първи да проправиш пътя, ползите за теб ще бъдат много повече, отколкото негативите, ако се провалиш.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване