05/24/13 03:10
(http://socialevo.net/)

Foursquare дават достъп до информацията за нашите чекирания

foursquare

Foursquare дават свободен достъп до информацията за нашите чекирания

И това е повече от хубаво. OpenData е нещо, за което и преди сме си говорили. Всъщност милиардите чекирания, които сме натрупали във foursquare, имат потенциала да променят индустрии, стига да бъдат връчени на хора, които знаят какво да правят с тази информация. Чудите се например къде и кога точно да направите flashmob? Вижте кои точки в града ви събират най-много хора в конкретен момент. И без това именно хората с профили във foursquare са онези, които бързо ще изкарат телефоните, ще направят снимка на странното нещо, случващо се пред очите им, и ще го споделят в Twitter, Facebook и Google+. Съдейки по споделените с публика интерпретирани резултати, насочете се към местата с висока концетрация на кафенета или моловете.

Ако искате да се пробвате, проверете Gnip, които дават достъп до информацията. Чекиранията не могат да бъдат асоциирани с конкретен потребител, така че, фенове на “Privacy”-то, запазете самообладание. А аз с изключителен интерес ще наблюдавам какви точно проучвания ще се родят. И как ме е яд, че точно сега не си пиша дипломната работа…

Снимка: foursquare

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване