05/24/13 08:38
(http://milenafuchedjieva.blogspot.com/)

още малко за насилието (а трябва още много), или върви, народе изродени!

насилието не винаги е свързано с простащина. поради неразбирането на липсата на връзка между двете, много малко мъже "харесват" снощния ми текст, а и защото насилието може да бъде и вербално. има доста интелектуалци, които го владеят чудесно. в рушенето си на женски психики, всичките са достойни за нобелова награда. в създаването на любов обаче са пълни нули.
***

и впрочем, къде са организациите за защита на жената след предаването с деян донков и радина кърджилова. и те ли смятат, че това е "артистично поведение на двама много влюбени изключителни таланта"??? или щом е по телевизията, то не е истина;) 

общество, което дрънка само за политика, но отминава с мълчание подобни брутални теми, не е нито гражданско, нито демократично.

***
този празник на културата, тази година, ми изглежда изключително жалък. културата претърпя грандиозен крах в лицето на политическата класа. интелектуалците биха искали да се на космическо разстояние от простите политици, но тогава те оставят в чужди ръце местообитаването си, и това няма как да не ги засегне - материално и психологически. 

браво на камен донев, който снощи на аскеерите беше единствения с вид на непразнуващ, и си позволи да отправи реплика срещу политиците. 
от друга страна процесът на обезкултуряване е световен. една от любимите ми американски комедии е "идиокрация". препоръчвам я на всеки в този светъл ден;)
и е хубаво да се обича българския език, но още по-хубаво е да се знаят езиците и на други народи и места. светът наистина е прекрасен и когато започнеш да чувстваш живота си на родна територия като лошо преведен филм, е най-добре да започнеш да мислиш на език на който ще се чувстваш свободен.
честита възможност да се изразяваме писмено. но най-големият празник, който никой никъде не празнува, трябва да е празникът на мисълта. просто няма такъв.
Публикувана на 05/24/13 08:38 http://milenafuchedjieva.blogspot.com/2013/05/blog-post_24.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване