06/03/13 18:46
(http://www.azcheta.com/)

Гай Кавазаки за това как да се издаваш сам

След Сет Годин и друг съвременен маркетингов гуру се преориентира към самостоятелното издаване на своите книги. В интересна лекция на конференцията uPublishU, част от BookExpo America 2013 в Ню Йорк, бившият евангелист на Apple Гай Кавазаки разказа на посетителите защо е решил да се откаже от традиционното книгоиздаване, съобщава Publishers Weekly.

Кавазаки взел решението след като при желанието му да поръча 500 копия от електронното издание на "Изкуството да очароваш" за зрители на негова лекция преди години, се оказало че това е невъзможно, тъй като договорката между неговия издател и Apple iBooks не го позволявала.

По време на лекцията си на uPublishU в полза на самостоятелното издаване Гай Кавазаки посочва възможността за пълен контрол върху съдържанието, продажбите и маркетинговата стратегия, по-бързата възможност за пускане на пазара, както и по-голямата печалба. "Последната ми книга АРЕ се продава за $9.99 като Kindle e-book и от тях аз печеля точно $7 - почти 4 пъти, отколкото ако се издавах по традиционния начин", обяснява Кавазаки. Разбира се, той не пропуска да спомене и недостатъците - многократно повишената отговорност на авторите на всяка стъпка от издателския процес, липсата на авансови плащания и... самотата в работния процес.

Ето 10 съвета, които Гай Кавазаки дава на самоиздаващите се автори:

1. Пишете заради правилните причини - за да обогатите живота на хората, за да подкрепите и развиете кауза, за да постигнете интелектуално удовлетворение
2. Използвайте правилните инструменти при писане - Microsoft Word, Adobe InDesign, Evernote, Dropbox, или YouSendIt.
3. Пишете всеки ден
4. Създайте своя маркетингова платформа и следвайте нейния план
5. Започнете с Kindle E-Book - Amazon покриват 85 до 90 процента от дейностите. Има и други платформи, но Kindle си остава най-добрата.
6. Докоснете аудиторията си - използвайте последователите си в социалните медии, за да получавате тяхната обратна връзка при всеки отделен етап на изготвяне на книгата
7. Наемете професионален редактор
8. Наемете професионален дизайнер на корици
9. Изпробвайте вашата е-книга - уверете се, че тя ще се чете на всички платформи, устройства и операционни системи
10. Никога не се отказвайте

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване