06/14/13 01:34
(http://socialevo.net/)

Facebook остарява

Facebook is Getting Old

Facebook остарява

Колкото и клиширано да звучи, всяко нещо с времето си се изтърква и остарява. За някои хора социалната мрежа Facebook е в своята връхна точка, а други смятат, че тя запада и остарява. Такова мнение, подкрепено с аргументи, споделя и Тим Самсън за The Daily Dot.

От социална мрежа, в която можеше да се комуникира с колеги, съученици и приятели от детството, Facebook се превръща в едно огромно и безкрайно рекламно поле. Спомнете си само, когато вие започнахте да ползвате Facebook, как изглеждаше мрежата и вижте как е сега. Моят личен опит с тази социална мрежа датира от март 2008 година, когато реших да се регистрирам там. Това, което помня, е, че в началото доста трудно си намирах приятелите там и при самото „сприятеляване” Facebook ни подтикваше да поздравим с пост на стената новия си приятел. Сега не е така. Сега приемаме хора за приятели и се връщаме отново към ежедневните си ангажименти, сякаш нищо не се е случило. И все повече ненужна информация попада в News Feed-a, която дори не трябва да виждаме, ако приемем, че Facebook е преди всичко социална мрежа.

Social_Network_Age_Distribution_Graph

Друг факт, подкрепен с диаграма, е, че делът на ползващите Facebook на възраст между 45 и 54 години и от 55 нагоре е значително по-висок от дела на същата възрастова категория, използващи други социални мрежи. В пълен контраст със Facebook са Tumblr и Reddit, където по данни огромен процент от потребителите са под 24 години. Причината за това според Маркус Меснър от Virginia Commonwealth University’s School of Mass Communication е, че макар и да са във Facebook, тийнейджърите не харесват това, че техните родители и шефове също са там, наблюдавайки всяка тяхна стъпка. Затова те търсят нови социални мрежи, нови онлайн предизвикателства и нов начин да изразяват себе си. Донякъде това се дължи на независимостта, към която се стреми всеки млад човек. Както отбеляза и Марк Зукъбърг преди няколко месеца, „Facebook се превръща от социална мрежа в най-добрия личен вестник в света.”

Лично мое мнение е, че социалните мрежи крият толкова голямо разнообразие, че за всяка има място под слънцето. Няма лошо да се опитват и другите мрежи освен Facebook. Да, аз харесвам Twitter, харесвам и Google+, но не бих изтрил профила си от лицевата книга.

снимки: The Daily Dot; Pingdom

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване