06/14/13 16:50
(http://ivo.bg/)

Експертът Орешарски излъга като за експорт

Лъжите на новата власт са различни и предимно за вътрешна употреба, но най-новата от тях е направо международна.

Премиерът Орешарски обаче, под чиято сянка се опитва да се скрие сенчестата олигархия, сенчестите кукловоди и други последователи на Мистър Сенко сред илюзионистите в днешната българска политика, буквално излъга, че скандалното (му?) решение в полза на мутриархата чрез налагане на депутата от ДПС Пеевски начело на ДАНС било „съгласувано с партньорските служби“.

Както вече писах, блицкригът срещу България с натрапването на тази мафиотска кандидатура, целеше да бъдат поставени пред свършен факт именно западните съюзници на България, за да им попречи да попречат на пълзящия проруски преврат, онагледен с овластяването на мастития троянски кон на руско-българската мафия в задния двор на Европа.

Две ключови западни държави в НАТО потвърдиха косвено, че Орешарски лъже за „съгласуването“ преди гласуването….

“Председател на ДАНС е важна длъжност от чувствителен характер, изискваща обществено доверие. В идеалния случай подобни назначения са резултат от прозрачен процес, който представя информация за квалификацията на кандидата. Бяхме попитани дали това назначение е било консултирано с нас и отговорът е, че не е било.”

Това отговориха от посолството на САЩ в София на въпроси на “Дневник” за избора на депутата от ДПС Делян Пеевски за председател на ДАНС.

На заседанието на групата на БСП преди гласуването в зала на въпроси на депутати, изненадани от кандидатурата на Пеевски, премиерът отговорил, че тя е съгласувана с партньорските служби, но без подробности.

През деня в туитър-интервю, посланикът на Великобритания Джонатън Алън, отговори на въпрос така – “Избирането за ръководител на Държавната агенция за национална сигурност се случи бързо без изслушвания, дебат или възможност да се разбере повече за кандидата. Защо?”. Той каза още, че “председателят на ДАНС е изключително чувствителна позиция за България и международните партньори. Тази позиция изисква човек с най-висока степен на почтеност, доверие и честност”. ( Дневник)

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване