06/18/13 05:06
(http://socialevo.net/)

Няколко хитринки за запомнящо се видео

video_socialEvo

 

 Няколко хитринки за запомнящо се видео

Продължаваме със следващата стъпка от чек листа за страхотно видео: писането на сценарий. Няма да ви развиваме теории. Има много. В тази статия ще посочим няколко дребни, но ключови елемента, които ще направят вашето видео професионално, атрактивно и запомнящо се.

 Видеото има силата да представи вашия бизнес за 60 секунди. Това може да се случи, когато отделите време за качествен сценарий. Мислите, че е сложно? Добре, признаваме: сложно е, но пък точно за това ние ще ви помогнем :) .

Кратък сценарий. Дължината на вашия сценарий зависи от аудиторията, през която ще показвате видеото. При всички положения обаче ще го качите в Youtube. Ако искате да задържите вниманието на потенциалните си клиенти, помислете за най-краткия вариант на вашата идея. Въпреки че обичаме идеите си, не е нужно да ги представяме в детайли.

Важното послание: в първите 40 секунди. Обобщете посланието от цялото си видео в едно изречение и го кажете в самото начало. Това насочва клиентите ви към същността и ги концентрира.

Директно говорене. Какво казвате с вашето видео? Не използвайте дълги словосъчетания и не философствайте много. Целта на видеото е да бъдете разбрани. Говорете директно. След като потенциалният ви клиент гледа видеото, не трябва да остава с въпроса: „Какво искат да ми кажат?“, а да е наясно: „Те ми казаха!“. Не губете времето, за да припомняте на аудиторията си неща, които те вече знаят. Фокусирайте се върху това, което казвате за себе си с цел да спечелите тяхното доверие. Както често обичаме да казваме: кратко, точно и ясно.

Точно звучене. С какъв тон говорите на аудиторията си? Съветвате ли ги? Назидавате ли ги? Споделяте ли? За да определите точния тон, е нужно да имате добра и ясна представа на кого говорите. Ако вашите клиенти имат нужда от съвет, а вие ги поучавате, бързо ще изгубите вниманието им. Напишете си в едно изречение какво точно казвате с видеото си и как искате да постъпи зрителя след като го гледа: да коментира, да купи, да препоръча.

Истории, истории, истории. Историите са един от най-силните подходи за атрактивност, запомняне и идентифициране. Обикновено решавате някакъв проблем. Опишете го така, за да е възможно най-близък до предварително проучените ви потенциални клиенти.

 Имате ли още идеи за атрактивно видео? Споделете ги с нас!

 

Екипът на Media start подготвя още много теми, свързани с видео маркетинга. Тепърва предстои да навлизаме в дълбочините на видео маркетинга. Ще търсим отговори на много въпроси. Как да подготвите съдържанието за видеата си? Как да включите маркетинга с видеа в цялостната си комуникационна стратегия? Кои са добрите и лошите практики при създаването на видеа? Кои са задължителните елементи на доброто видео? Как протичат процесите около създаването на качественото видео? Какво е поредица от маркетингови видеа и как да я планирате? Как да оптимизирате видеото си? Коя е тайната зад вирусните видеа?

Темите не задаваме само ние, очакваме ги и от вас. Ако има нещо, свързано с видео маркетинга, което искате да прочетете, или имате конкретен казус, питайте и споделяйте. Заедно ще търсим отговорите.

Още статии от поредицата:

Как да изградите концепцията за страхотно видео

За маркетолози: Чек лист за страхотно видео (част 2)

За маркетолози: Чек лист за страхотно видео
Видеото – неоспорим маркетингов инструмент
Как да включите видео в маркетинговата си стратегия?
Как да почерпите идеи за своите видеа?
Последни тенденции за социалното видео

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване