06/28/13 05:22
(http://ivo.bg/)

Игнорирай Блъсков, медийният баща на Пеевски и Сидеров

Без видима причина Българският медиен съюз изстреля на 29 март тази година заклеймяваща декларация срещу „група български журналисти на свободна практика”, т.е. срещу пишещи (предимно безплатно и по принуда) в интернет публицисти.

На практика шефовете на въпросния съюз Делян Пеевски, Светлана Шаренкова , Петьо Блъсков, Тошо Тошев нападнаха безадресно, но ясно като мишена тъкмо свободните български журналисти с обвинението, че разваляли (предполагаемо) добрата представа за българските медии и дори въвличали западните посланици в тази дейност!

Сега, когато парламентарният шеф Михаил Миков размахва пръст, а неговият работодател Волен Сидеров полицейска палка срещу медийната свобода, имам въпрос: къде са да се възмутят „баровците” Пеевски, Шаренкова, Блъсков и Тошо Тошев?
Мълчат съучастнически.
Изключение прави бащата на медийния цинизъм в България Петьо Блъсков, пред когото младият Пеевски е като невинно пионерче по отношение на „приноса” в опростачването на българските медии, а чрез тях- и на захранването с вестникарски силаж, с който тъпче нещастно българско население повече от две десетилетия.

По ясни само на продуцентите на телевизионните предавания причини Блъсков обикаля неспирно телевизионните студия и раздава „правосъдие” в типичния за него циничен стил на всезнаещ съдник. Той сипе презрение към протестиращите и заклеймява президента Плевнелиев, но не „забелязва” изстъпленията на своя храненик Волен Сидеров, чиито медийни изстъпления датират именно от времето, когато работеше за Блъсковия в. „Монитор”.

Разликите в манталитета между Пеевски, Сидеров и Блъсков са невидими, но ако има между тях някой, който има право да претендира за родоначалник на този наложен от вече почти четвърт век агресивен популизъм, това е именно Блъсков. Срещу него обаче никой не протестира: тъкмо напротив, все повече го рекламират във всевъзможни телевизии.

Опитах се да разбера, дали този феномен с преливането на Блъсков от телевизионните екрани не се дължи на пистата, прокарвана към въпросните телевизии от един друг циник, рекламния бос Красимир Гергов, който оприличи работата на една телевизия като „плод зеленчук”. Намирисва именно на нещо такова. Но тези далавери са сред най-големите тайни на задкулисието, за които по традиция у нас остават слепи прокурорите и следователите.

Докато всички са се вторачили към гръмоотводите Сидеров и Пеевски , всъщност ни пробутват онзи, който даде „първа космическа” на истериите на Сидеров и произведе куп популистки медии, които продаде след това на …майката на Пеевски, а сега вече действа и със сина й в рамките на въпросния Български медиен съюз. Същият прокарва в момента в телевизионния ефир тезите на Пеевски, който уж е отстранен от публичността след гигантския скандал около името му.

Време е за бойкот по „турски”- както направиха гражданите в Турция спрямо медийните манипулации, игнорирайки съответните медии. Пък ако ще „турско да стане”!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване