07/03/13 14:02
(http://socialevo.net/)

Петър Иванов оглави Майкрософт България

Петър Иванов оглави Майкрософт България

Петър Иванов оглави Майкрософт България

Microsoft обяви промени в мениджмънта за България, които имат за цел да подпомогнат бизнеса в период, когато корпорацията се трансформира в компания за устройства и услуги и засилва позициите си на нови пазари.

Петър Иванов е новият изпълнителен директор на Майкрософт България, а Георги Ранделов, досегашният изпълнителен директор за България, Македония и Косово, поема позицията мениджър за публичния сектор в регион Мултикънтри на Майкрософт в Централна и Източна Европа (ЦИЕ).

В регион Мултикънтри на Microsoft в ЦИЕ влизат страните България, Сърбия, Черна гора, Хърватска, Словения, Македония, Косово, Босна и Херцеговина, Албания, Кипър, Малта, Литва, Латвия, Естония, Беларус, Казахстан, Грузия, Армения, Азърбайджан, Монголия, Киргизстан, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан.

Такуя Хирано, генерален директор за Мултикънтри в ЦИЕ сподели:

„Благодаря на Георги Ранделов за неговите усилия да управлява успешно дейността на компанията в България. Поздравявам го за новата му роля в Microsoft, която ще покрива 24 страни и съм убеден, че богатият му професионален опит ще бъде ценен за развитието на бизнеса ни на всички тези пазари. Радвам се, че Петър Иванов поема поста изпълнителен директор на Майкрософт България. Той има 17 години опит в ИТ сектора в ЦИЕ и съм сигурен, че ще допринесе за силното развитие на екипа и бизнеса в страната.“

Преди да се присъедини към Microsoft, Петър Иванов е бил старши консултант на Борда на директорите в STB AG Swiss Medical R&D и директор „Стратегия и планиране на бизнеса“ в Cisco Systems във Великобритания. В Cisco Systems той работи 14 години като заема различни позиции – изпълнителен директор на компанията в България, генерален директор за Централна Европа и Прибалтика, регионален изпълнителен директор на Cisco в България, Хърватска, Черна гора, Сърбия, Словакия и Словения. Петър Иванов е магистър по бизнес администрация от НБУ и има бакалавърска степен по кибернетика от Военната академия в София.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване