07/14/13 21:33
(http://ivo.bg/)

Български демонстранти освиркаха руския посланик в София

Руският посланик Юрий Исаков хвърли недоволен поглед към протестиращите тази вечер пред френското посолство, където имаше празненство във връзка с националния празник на Франция. Антиправителственото шествие мина покрай дипломатическата сграда на ул. Оборище, предаде репортер на ПИК.
Митингуващите искаха, както и вчера, да поздравят френската държава заради подкрепата, изразена от посланика преди няколко дни.
Шествието обаче хвана края на празненството, когато някои от дипломатите започнаха да се изнасят с колите си. Сред тях бяха и американският и руският посланици, които бяха със засилена охрана.
Юрий Исаков беше видимо сърдит на протестиращото множество, като той го изгледа накриво, след които се качи в автомобила си и потегли с мръсна газ. Шествието му отвърна подобаващо с дюдюкане и освиркване. (ПИК)

Интересно, нали!

Искам да припомня, че същият Исаков си позволи да нарече „маргинали” българите, които искат да бъде демонтиран от центъра на София Монумента на окупационната червена армия( МОЧА). Беше вбесен, когато ние, български демонстранти, възродихме чрез митинги паметта за факта, че има легитимно решение на Софийската община от април 1993-та година за демонтиране на Бастилията, т.е. на символа на чуждата диктатура над единствената държава в Европа, която е окупирана от Червената армия без да е воювала с нея.

Имперската надменност на Исаков черпеше самочувствие от калкулацията, че протестиращите сме били малко.

Бях на приема. Съпругата ми Росица Палвова-Инджева изпя нашия химн, химна на Франция и химна на Европа , Бетовеновата „Ода на радоста”.
След това се присъединихме към протестиращите, преминаващи край въпросния паметник, декориран с огромен кървав надпис „Паметник на Газпром”. Край него всеки ден преминават хиляди българи, които вече скандират „паметник за скраб”.

Не върви този народ, който върви възродений, да бъде наречен „маргинал”, нали. Това е сериозна причина посланик Исаков да е нервен.

Важна подбробност от пейзажа е, че надписът „Паметник на Газпром”, изографисан с огромни червени букви, оцелява без да бъде изтрит вече втори ден. Това е небивало, невероятно, чутовно събитие!

Знам от опит колко са чевръсти в триенето на „кощунствени” знаци от паметника нашите слуги на петата колона- при всяко полагане на цветовете на българското знаме върху позорния надпис в основата на паметника бърсачите го махат буквално часове по-късно.

Обаче нещо става: цели два дни оцелява истината, изписана върху главнокомандващия символ на лъжата в България. Това показва, че протестите са извоювали поне един видим успех- забавили са реакциите на руската пета колона, която си е взела куклите ( поставени на власт) и парцалите, с които от три години светкавично бърше всеки български трикольор от фетиша си.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване