07/15/13 06:29
(http://socialevo.net/)

“Lean marketing” или как да постигнете незабавни резултати от вашия маркетинг

capt2

“Lean marketing” или как да постигнете незабавни резултати от вашия маркетинг

Представяме ви инструмент за бърза и лесна реализация на ваши маркетинг идеи в социалните мрежи. 

След като света на предприемачеството бе обърнат с главата надолу от философията на lean startup, сега и пред дигиталния маркетинг се очертават бурни дни. До скоро теорията на маркетинга диктуваше да се прави задълбочено проучване на потребителите и техните нужди и реакции, след това да се изгради стратегия на базата на тези данни и тя да се изпълни. Този модел е доказал себе си през времето като сигурния и изпитан подход, но също така е доказал своята висока цена и повече необходимо време.

Lean marketing подходът включва бързо експериментиране с различни подходи и послания на минимална цена, докато се открие най-ефективният маркетингов подход и след това максимизиране на инвестицията в успешния/те модели.

В практиката ни като една от най-големите дигитални агенции в България, виждаме как световни брандове като Bacardi, Kraft (Mondelez) и други вече използват платформи (BuddyMedia, Shoutlet) за бързо изграждане на мини кампании и пускането им в макретинг арсенала.

С цел да постигнат много по-голяма динамичност на маркетинговото поведение в социалните мрежи, големите брандове се фокусират във все по-микро формати за промоции и ангажираност. Активности и игри, които траят само дни или седмица и бързо прерастват в други, нови забавления.

Революционен модел прави достъпни инструмените на най-големите за всеки бизнес от 10 лв на ден.

След като търсихме из целия свят платформа, която да позволи на нашия social екип да развива и разнообразява онлайн присъствието на нашите клиенти, ние се принудихме да създадем сами такава плафрома.

Capt’n Social е платформа. в която всеки бизнес може да стартира различни социални игри, без да се налага никакво програмиране. Заплаща се само за времето, за което се използва приложението. Игрите на платформата започват от само 10 лв на ден и докато за сега са трите най-успешни от световната практика, скоро ще добавим и много нови.

Рецептата за успешна кампания въс Facebook:

За да направите една успешна кампания във Facebook се иска да сте подсигурили трите най-важни елемента:

1. Интересна и забавна интеракция (игра)

2. Забавни и желани награди за вашата аудитория. Важно е винаги да имате две група награди. Едните по-лесни за спечелване и повече, за да поддържате положителния дух на кампаняита си и другата голяма награда, като мотивацията на най-добрите.

3. Стратегия, за да доведете трафик към промоцията/играта си. Ако сте във Facebook можете да използвате рекламите на Facebook на цена от 10-20ст на клик. Но ако имате и други канали да достигате до клиентите си на по-ниска цена, не изпускайте да ги използвате. Ако плакат над магазина ви ще свърши работа е грехота да не го ползвате.

Най-важното е да знаете, че добрата промоци/игра във Facebook в комбинация със страхотни награди е една машина за лоялни фенове. Колкото повече фенове докарате в нея, толкова повече ще ви доведе вирусния механизъм, но ако няма достатъчно начален трафик, резултатът може да ви разочарова.

Опитайте няколко неща. докато намерите какво работи, не струва много…

Със старта на captnsocial.com, aко имате идея на какво биха се зарадвали вашите потенциали клиенти и искате да я проверите на практика – предлагаме ви да не харчите пари за скъпи маркетингови изследвания, а просто да опитате. С промо кода 7plus7: YQWbAeKg  можете да получите игра за 14 дни на цената на 7. Този промо код е валиден до края на август. Виж повече на captnsocial.com

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване