Apps на отчаянието

Допълващата съставка на пост-комунистическата партийна рецепта е отдавна известна. След като в резултат на собствения си дизайн за прехода запрати в полубитието стотици хиляди, политинженерията постоянно подмята народняшки спасители и ги организира като политически апликации. Минаха царя, пъдаря и патриота, но машината отново работи. Идва ред на момъка юнак.

Стартира делото срещу Цветанов

/Поглед.инфо/ Софийски градски съд ще направи опит да даде за първи път старт на делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

Спешно заседание на столичните общинари заради бежанците

/Поглед.инфо/ Столичният общински съвет се събира на извънредно заседание в 13:00 часа, за да обсъди ситуацията и предприетите мерки във връзка с настаняването на бежанци на територията на Столична община.

Великата комедия

Смърт… Заспиваш… И толкова… И в тоя сън изчезват душевният ти гнет и всички болки, измъчващи плътта ни. Такъв завършек - от бога да го просиш! Смърт… Заспиваш… Заспиваш… И сънуваш може би? Ха, тук е спънката! Защото туй - какви ли сънища ще ни споходят в тоз смъртен сън, когато се измъкнем от бренната обвивка - то ни спира, таз мисъл прави земните ни мъки тъй дълголетни. Кой търпял би инак безчетните камшици на века ни: неправдите на наглия потисник, високомерието на рода, сълзите на отритнатата обич, бавежа на закона, произвола на тлъстия чиновник, злия присмех, със който недостойният заплаща на тихата заслуга - всичко туй, когато едно бодване тук вляво очиства сметките ни? Кой би пъшкал под бремето на отмилял живот, ако не беше този страх пред него зад гроба, в неоткритата страна, отдето никой пътник се не връща? Той смазва волята ни и ни кара да се мирим с познатите беди, наместо да летим към непознати. Тъй размисълът прави ни пъзливци и руменият цвят на мъжеството посърва под отровното белило на многото мъдруване. И ето, мечти високи, почини с размах отбиват се встрани и губят право да се зоват "дела"!

Хамлет, превод: Валери Петров

Шефът на Penguin Random House: Не бързаме, за да не оплескаме нещата

Близо година след официалното обявяване, че Penguin и Random House ще се обединят, от новата компания сякаш не бързат да завършат процеса на сливане. Това потвърждава и изпълнителният директор на Penguin Random House Маркус Доле по време на панелна дискусия от първия ден на Франкфуртския панаир на книгата, съобщи Publishers Weekly. “Можем да си позволим лукса...

Новото видео на Еминем представлява страхотна реклама за играта Call Of Duty: Ghosts

Eminem - Survival (Video)
Освен за сауднтрак на филми, музикалните изпълнители, често предоставят песните си за реклама и промоция на PC игри. Новото видео на Еминем – Survival, представлява страхотна реклама за играта Call Of Duty: Ghosts. По-рано през годината бе обявено съвместното сътрудничество между Interscope Records (лейбълът, който …

PayPal се намесват в мобилните плащания с Beacon и Bluetooth

PayPal се намесват в мобилните плащания с Beacon и Bluetooth
Помните ли как преди пускането на iPhone 5 говорехме с голям ентусиазъм за предстоящата революция в мобилните плащания? Е, това все още не се е случило – въпреки или точно поради огромния и разнопосочен интерес в областта. В един момент се заговори за Bluetooth плащания …

Flickr вече с автоматично качване на снимки за iOS

Flickr вече с автоматично качване на снимки за iOS
Потребителите на iOS, иползващи Flickr, ще могат да се възползват от последния прекрасен ъпдейт. Мобилното приложение може автоматично да качва всички направени снимки. Разбира се, първоначално те не са достъпни публично, а са в т.нар. “Private” режим, докато ние не го променим. Точно както е …

Разбиха и ограбиха един от шестте апартамента на Цветанов

/Поглед.инфо/ Неизвестни засега крадци по-рано днес са разбили жилището на майката на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов в столичния квартал "Надежда".

Страници: 1 | 2 | 3

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване