10/18/13 08:49
(http://ivo.bg/)

Управляващите изненадващо откриха в себе си залежи от съвест-разкопките продължават

Вие може би си мислите, че напоследък няма важни новини в българската политика, зациклила върху баналните взаимни обвинения в това Народно събрание кой има най-големи заслуги за заслуженото ни първо място в най-черните статистики на ЕС.

Грешите!

` Научно съобщение на управляващи, направено поотделно, за да не личи много коалиционния му характер, оповести един нов феномен в този парламент: опитите да бъде замазана истинската причина за връщането на темата за ползата от цигарения дим доведоха да откриване на наченки на съвест сред депутатите, които досега гласуваха по „съвет”, а не по съвест.

Разкопките продължават и можем да очакваме нови вампирясали ценности, погребани с раждането на този парламент, да бъдат извадени на показ с пропагандна цел в музея на ретоградната слава.

Давайки си сметка за уязвимостта на популизма да представят корупционното си поведение като „правозащитна дейност” в полза на пушещите българи, от трите парламентарни групи на властта заговориха в един глас как щяло ( да бъде разрешено) да се гласува внесеното преразглеждане на закона „по съвест”.

Моля? По какво?

Условието за гласуване по съвест е преди всичко тя да съществува, което досега не се забелязва. Ако я имаха, нямаше да лъжат преди всичко избиратели си с коалирането си на принципа на безпринципността с политически субекти, чиито гласоподаватели са нахъсвани да се мразят взаимно, след което бяха изнасилени ментално да преглъщат като нещо нормално политическото кръвосмешение между БСП, ДПС и „Атака” в името на временното партийно здраве на шепа изнасилвачи.

Понеже усетиха, че лобирането за белите якички срещу белите дробове е твърде явно, а социалната загриженост за работните места на системно тровените в заведенията за хранене роби на труда е твърде прозрачна по своята лицемерност, управляващите другари и другарки пробват напоследък да се харесат с ругатни по адрес на „богатите” ( т.е. на истинските спонсори на цигарения реваншизъм), които така и така не спазвали законите. Ето защо, както излиза, това беззаконие трябвало…да се узакони.

Агенция “Фокус”, долавяйки (на)вярно тази нова пропагандна линия, вади този акцент от днешна поредна телевизионна изява на лицето, избрано да бъде говорител на регреса по отношение на публичното пушене със следното заглавие:

„Спас Панчев: Забраната за тютюнопушене на обществени места не се спазва”

Ето какво признание се крие зад заглавието:

„За мен Законът за здравето със забраната за тютюнопушенето е най-корупционният и най-неизпълняваният закон. Това каза пред журналисти депутатът от Коалиция за България Спас Панчев по повод внесените от него и група народни представители промени в Закона за здравето, с които се цели либерализация на забраната за тютюнопушене на обществени места, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Почти никъде не виждам някой да спазва забраната за пушене на обществени места. По-богатите ресторантьори си плащат, там не се правят проверки. Наказанията са само за малките, а при тях не ходят клиенти, защото се спазва забраната. Фалитите са много”, обясни Панчев.”

В помощ на безпомощния да прикрие поръчителството Спас Панчев мога да посоча посочената в сайта „Таралеж” илюстрация кой именно нарушава и сега закона. Сайтът публикува снимка на пушещия в ресторант негов колега от БСП, едно от червените остриета на ядреното лоби в българската политика Явор Куюмджиев. Същият беше изпушил до такава степен да изпълнява ангажиментите си, че броени дни след ядрената катастрофа във Фукушима рекламираше от телевизионния екран руските ядрени реактори като номер едно ( били мерцедеси, докато американските били москвичи в сравнение с тях).

Тази подробност обаче не само не е новина, но и наистина бледнее пред откритието за наличие на съвест в днешното управленско депутатско тяло.

Освен Панчев и Местан, за гласуване „по съвест” се обявява и агресивната сянка на Сидеров в парламента и в уличните безчинства Десислав Чуколов.

Щом и от третата партия на властта, чиято дисциплинирана депутатска извадка под строй се изнесе жертвоготовно в Брюксел по заповед на начаството, за да не участва в едно гласуване, този път заговори за гласуване „по съвест”, значи можем да очакваме провал на хазартно-ресторантьорската поръчка в парламента. Защото не може да се гласува според нещо, което просто го няма- може само да се имитира поява на съвест, за да се спечели някоя точка пред пушещата част от избирателите и техните непушещи жертви. Посланието към едните и другите едновременно е „ не ви излъгахме предизборно, но гузната ни съвест все пак не позволи да позволим на нашите гласоподаватели да ви тровят отново- подкрепете ни и вие следващия път”.

Преди всичко обаче управляващите се опитват да покажат ентусиазъм пред работодателите си, за да оправдаят едни средства, инвестирани предизборно в тях не от пушачите, а от онези с пурите в казината, които се правят на пуритани зад цялата тази грозна сценка.

Добрата новина е, че макар и да е гузна, заспалата съвест на управляващите явно дочува камбанния звън за този обречен парламент. Фазата на това осъзнаване е начална, но опитът за пробуждане заслужава поощрение, за да бъде доведено това начало до успешен край.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване