10/24/13 10:28
(http://nname.org/)

До Бай Ганю и назад

коментар от читател на Капитал:

“А колкото до алековата книжка – тя сама е по-вредна за България от 45 години комунизъм , тя ни превърна в недостойни комплексари смятащи чужденците за уберменш. Пък и не сте си направили правилна преценка какво описва , но понеже съм добричка ще ви направя резюме : Бай Ганьо (прототипа е бащата на комплексарчето Алеко) всъщност , колкото и да не ви се вярва е положителен герой , буден , инициативен и предприемчив. Човек , който живее американската мечта и се опитва със собствените си сили да пробие и просперира. Отрицателният герой в случая е Алеко , който не е работил и един ден харчейки парите на човека , когото вместо да уважава той излага на присмех , за благодарност така да се каже и без да се откаже от парите му.”

БАЙ-ГАНЮ_-АЛЕКО_a

 

коментар от редакцията:

Горното винаги съм и го мислел, но все пак Алеко прави сатира и целта е да се посмеем над проблемите, които така и така си ги влачим. Карбовски е истински балкански мазохист, а не Алеко, иначе би ли бил разстрелян? Само доблестните хора получават куршум за думите си, мазниците жънат аплодисменти.

Струва ми се, че днешният Бай Ганю е тип Бареков, надали е чел произведението, но е готов с гръмки патриотарски тези по телевизора смело да го защитава. И после след ефира да си седне да си сипе едно “Джони”, и той заслужава хубавото, няма евтина ракия да ми пие.

 

Публикувана на 10/24/13 10:28 http://feedproxy.google.com/~r/nname/~3/ApNfkndBTB4/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване