12/08/13 08:40
(http://vasvalch.com/)

Рекламен уикенд: цели 6 нови кампании

Тази седмица наблюдавам особено висока активност на творческите екипи – нещо нормално за предстоящите празници. И въпреки това, само 1 от 6-те кампании в този пост е обвързана с Коледа. Към нея допълваме 2 интересни пародии, социална кампания, както и обикновено слабите откъм творчески заряд недвижими имоти и мобилни оператори. Реших да подбера по-малко гледаните неща, но ако сте изпуснали selfie-войната на Kobe Briant и Lionel Messi или инструктажа по безопасност на Virgin, веднага да наваксате!

Domino’s Pizza срещу British Airways

Британската авиокомпания представи интерактивен билборд на Piccadilly Circus в сърцето на Лондон. Идеята е интересна – дете посочва преминаващите в близост самолети, а на екрана се изписват техните номера и дестинации. Кампанията минава с хаштаг #Lookup:

Е, Domino’s Pizza използва идеята за готина пародия, която изисква далеч по-малко средства. Малък билборд следи доставките на пица и споделя към кого отива даден доставчик. Въпреки че кампанията събира далеч по-малко гледания и няколко негативни мнения, за мен тя идеално допълва имиджа на Domino’s и върши добра работа на марката. Естествено, тук хаштагът е #LookDown:

Century 21: Площадка за дронове

Ако все още смятате, че недвижимите имоти просто не се поддават на креативен подход, помислете отново. Ето и директен пример от Century 21 – в брилянтен и бърз ход след обявяването на доставките с дронове на Amazon, от компанията вече предлагат площадка за въздушните доставки.

Budwiser: Коледни пуловери

Коледа значи много по-малко без подарен отвратителен зимен пуловер. Budwiser вярват в това и насочват вниманието към ужасните плетени изчадия и онези смели хора, които са готови да не пият на коледното парти, за да закарат всички останали у дома. За всеки туит с #jumpers4des (идва от Jumpers for Designated Drivers) машината на марката ще изплете по един пуловер. След това Budwiser ще раздадат пуловерите през Facebook приложение. Celebrate Responsively!

Pro Infirmis: Кой е наистина перфектен?

Силна социална кампания с брилянтно изпълнение. На витрините на големи магазини в Цюрих се появяват малко по-различни манекени. Защото никой не е перфектен и си заслужава да обърнем внимание:

Verizon: Покритието като абстрактно изкуство

Сравнителната реклама не е толкова разпорстранена в Европа, но за САЩ е нещо обичайно и понякога ражда жестоки резултати. Verizon доказва, че има най-доброто покритие за 4G LTE, като кара посетители на галерия да разберат какво виждат. Само една от картите за покритие наистина прилича на картата на САЩ:

До скоро и приятна неделя!

Постът Рекламен уикенд: цели 6 нови кампании е публикуван в Васи ли?!. Ако искате да получавате повече съдържание от блога, абонирайте се за нюзлетъра.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване