12/10/13 12:52
(http://ivo.bg/)

Популисти правят пар(т)и от нещастието на лековерните

Днес агенция ПИК разпространи снимки на Волен Сидеров и други (уж народни) негови избраници, които плажуват на луксозния кубински курорт Варадеро.

След скандала с друга скъпа разходка на същите, когато бяха уличени да се черпят с шампанско в едно от най-скъпите заведения на Брюксел и да замерят в нетрезво състояние сервитьорите с тапи, този път любителите за луксозния живот от сиромахомилската партийка няма да могат да отрекат самия факт. Вероятно ще обясняват, че имат право на малко лично щастие сред кубинските си другари.

По принцип никога не придирям на хората с възможности как и къде си харчат парите. Когато обаче става дума за забогатели от политика и фалшиви сълзи пред копторите на бедняците политици, към новобогаташите, покатерили се до парламентарната трибуна върху гърбовете на отчаяните от мизерия хорица в България, имам само една реплика: ОСТАВКА!

В същото време ето какво свидетелства днес в коментарната част на ivo.bg Ана Мария:

„Ах,тези български политици!Ах тези парвенюта!Снощи с вечерния полет на българска авиокомпания от Лондон се прибра в София,г-н Николай Бареков със семейството си.Пътува първа класа.Той и жена му бяха пазарували солидно,в двете си ръце държаха “дисаги”с етикети на световно известни дизайнери.Бареков ще нахлузи обувки “Бали”,дали от това ще поумнее или ще проговори английски?Снощи видях това,което знаех-обуват ги,обличат ги и ги пускат на сцената на българския и световен политически живот.Ако само бяхте видели колко важен изглеждаше,просто да се смееш и да плачеш…!То горкото цървулче, още не знае,че с модни торбички по летищата западни политици не се разхождат, нито бизнесмени летят първа класа.Те пазаруват и покупките се доставят в хотела или у дома, после се слагат в куфар и така пътуват, със свободни ръце или малко куфарче с документи, евентуално. Бареков пътува и пазарува из Европата!”.

Бареков, също като Сидеров, обича лукса, но надминава в перченето своя прототип, чиято технология на нахлуване в политиката по телевизионен път имитира. Не само , че не се крие, като Сидеров, но и беше си пуснал сам снимки във Фейсбук от бар за богаташи на френската Ривиера, където се полива самодоволно със скъпо шампанско. Негови подчинени от ТВ7, където той парадираше със скъпи возила, помнят с какъв робовладелски патос на новобогаташ обичал да обяснява, че си заслужавал лукса и не му пукало кой какво говори.

Сега, когато се прави на политик, вече би трябвало малко да му запука от това, което се говори за него. Например в днешния брой на в . „Сега” в статия на Галя Горанова. „Новият проект на олигархията се нарича “България без цензура”, пише тя.

Ето какво още се говори встатията за този шумно загрижен за бедните непукист:

„Движението, предвождано от бившия изп. директор на ТВ7 и новоизлюпен политик Николай Бареков, отговаря на всички критерии за лабораторна партия с програмирана цел – да дърпа гласове от ГЕРБ и “Атака”, като по този начин гарантира пълно мнозинство на БСП и ДПС при следващи избори.

Проектът се финансира от групировката, която управлява в момента. Самият Бареков призна публично, че за проекта досега са похарчени над 800 хил. лв. Пътят на парите води към КТБ и Делян Пеевски. Ха познайте за кого ще работи бъдещият “министър-председател”, както вече се титулува Бареков – дали за обнищения българин от Криводол, или за този, който му плаща масрафа?

Журналистът предлага подобрен микс от посланията на Бойко Борисов и Волен Сидеров, а опитът показва, че България е пълна с хора, които искат да бъдат лъгани. Така че експериментът има всички шансове да сполучи.

От печалната слава на бившия телевизионен журналист ще черпят и маргинални движения като “Граждански контрол”, но водачите на февруарските протести Ангел Славчев, Янко Петров и Дончо Дудев, както и движението на бившата депутатка от “Атака” Калина Крумова – “Евромайки”. Освен да е патерица на сегашните управляващи “България без цензура” преследва и допълнителна цел – да обезцени всяко автентично ляво послание, като го употреби.” (Actualno.com)

Осребряването на нещастието на среброкосите позлатява циничните популисти, които се борят за народната любов ту от френската Ривиера, ту от кубинския Варадеро. Правят си пар(т)и!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване