mew wisdom

http://milenafuchedjieva.blogspot.com/2014/01/mew-wisdom.html

в америка работят с баркодове, тук ме рипортват за некви прасета.

Защо АЕЦ "Козлодуй" не вземе пример от АЕЦ "Курск" (Русия)?

http://gikotev.blog.bg/drugi/2014/01/12/zashto-aec-quot-kozlodui-quot-ne-vzeme-primer-ot-aec-quot-ku.1227700

АЕЦ "Курск" е най-западно разположената руска атомна централа и се състои от четири блока с реактори от типа РБМК-1000, т.е. 1:1 като АЕЦ "Чернобил". РБМК означава Реактор Большой Мощности Канальный, а 1000 е ном...

Как се притопля изстиналата истина по горещите следи на Сидеров

http://ivo.bg/2014/01/12/%d0%ba%d0%b0%d0%ba-%d1%81%d0%b5-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%be%d0%bf%d0%bb%d1%8f-%d0%b8%d0%b7%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%be/

Днес Сидеров се постави извън закона и се позова по аналогия на всички в България, които не ги спазват ( логика, по която е време да си признае и своята корумпираност, понеже в България корупцията е масова). Ето защо даде публични показания напук на факта, че тече досъдебно производство.

По изстиналите следи на истината, възстановявана троха по троха една работна седмица, явно набеденият Сидеров най-после направи възстановка на случая от самолета и летището във Варна от 6 януари. И ето какво се оказа.

Не Сидеров се е държал предизвикателно в самолета, а приносителката на френски дипломатически паспорт си е позволила най-напред на български, после на словашки ( именно, а не на словенски или чешки, както изрично му станало ясно на нашия полиглот) да обижда не просто Сидеров, а целия български народ. След което французойката преминала на английски с псувня (понеже явно не е знаела такава на сръбски, турски или български).

След тази въздушна репресия словесна, Сидеров е бил подложен и на наземна – телесна.

В заговора са участвали трима полицаи. Единият му чел документите и веднага го ударил в диафрагмата щом разбирал, с кого наистина си има работа. Вкупом му извивали ръцете.Обаче: къде ти ще преборят нашия Кради Малко! Не успели да го надвият, макар един от тях, Колев, да тренира всеки ден и да е на анаболи. Сидеров само се защитавал и ги победил без да ги бие чак пък по лицето.

Малко преди това в сюжета се появява богатият Бахнев (да беше беден, щеше да е симпатизант на защитника на бедните от Варадеро) и ( бах мааму, баща му на Бахнев взел, че говорил свойски с полицаите!- нов ключов момент от историята).

Без да са го били Бахнев викал да не го бият. Това веднага привлякло вниманието на споменатите дотук злодеи- защо някой ще вика да не го бият, когато не го бият- дали пък не си проси боя?

Личи си, че Сидеров не случайно направи саможертва, отсъствайки от епохалния митинг пред американското посолство в София на 10 януари, за да разследва във Варна своите врагове.
Така е изяснил, че общото между Бахнев и полицаите е, че всички обичат Бойко Борисов и мразят Сидеров, който вече не го обича, както го обичаше през 2010-та година. Тогава Бойко го спаси от германското правосъдие след побой на германски стюардеси, нанесен на нашия високопоставен пътник, при което се беше наложило приземяване на самолета и намеса на германски командоси в защита на нападнатия от стюардесите международен екшънгерой.

В моята възстановка са включени преразказите на няколко сайта, обърнали внимание на различни детайли от днешната пресконференция на Сидеров ( като споменаването на анаболите, богатството на небития Бахнев др. важни доказателства за невинността на Сидеров).

Ако съм пропуснал нещо, ето изповедта на Сидеров- възстановка на агенция „Фокус”:

София. Стефани дьо Мартие каза, че българите са прости и не заслужават да са в ЕС. Това каза на пресконференция лидерът на пария „Атака” Волен Сидеров по повод скандала на летище Варна, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „За първи път давам изявление какво се случи, тъй като знам, че когато върви досъдебно производство не се дават изявления. Никой в тази държава, обаче не спазва заканите и ние не сме длъжни да ги спазваме”, посочи Сидеров.
„Досега слушахме интерпретации и спекулации. Ето какво се случи: „На 6-ти януари 7 депутати пътуват от София до Варна. Целта е митинг, който ще се проведе във Варна срещу областния управител. Волен Сидеров и колегите му разговарят, а една дама зад него му казва да се маха с тази мръсна значка пред очите му. Сидеров и прави забележка да не обижда български символи. Тя му отвръща, че българите са прости и не заслужават да са в ЕС. Сидеров й представя карата си на народен представител и моли и тя да се легитимира. Тя отказва. Първоначално тя говори на български после обръща на словашки. После дамата Стефани дьо Мартие отправя неприлична реплика към Сидеров: „Fuck yourself”, разказа Сидеров.
Той продължи разказа за случилото се като обясни, че на летището конфликтът продължава. В него Димитър Бахнев не участва. Младеж на летището, обаче се обръща към Сидеров и казва „Простак. Мръсник. Ще те смачкам”. Прави му се забележка да не се държи така. В автобуса младежът започва да крещи „Не ме утрайте” без никой да го е удрял. На летището той отива при баща си и при граничните полицай , с които говорят свойски. След това полицаи Колев, Недев и Каталиев започват да извиват ръцете на Сидеров. Разправията става, защото хората не искат да дадат името на момчето, което го е нападнало. На Сидеров това му е нужно, за да подведе под отговорност лицето, уточни той”.

Справедливо е да добавя за финал, че:

- Сидеров не е стрелял на магистрала „Тракия” през 2006-та
- Не е хулиганствал в луксозен брюкселски ресторант миналата година
- Не е къртил дръжката на вратата на Министерския съвет пред камерите на многобройни телевизионни екипи
- Не е нахлувал в разни медии, като в. „168 часа”, БНТ, БТВ
- Не се е разхождал с огнестрелно оръжие в Народното събрание
- Не е провокирал протестиращи граждани ( със заплаха за физическа разправа и арестуване) по късна доба на улицата в София- лично и с глутницата си мутродепутати
- Не е бутал полицай и не му е крещял в лицето миналото лято, когато буташе и крещеше в лицето на журналист край храма “Ал. Невски” в столицата
- Не е насъсквал тълпата на етническа основа, крещейки например пред факлоносците си на паметника на Левски срещу циганите, които клатели трупа на Апостола ( факт, регистриран медийно на 19 февруари 2011-та, уви, само в ivo.bg)

Понеже всичко това не е вярно, остава да вярваме на такова основание, че Сидеров и този път казва истината, което доказва,че всички останали свидетели лъжат за скандала от 6 януари. И , както самият началник на парламентарната комисия Сидеров отбелязва с известна тъга, по този начин са заблудили горкия главен прокурор Цацаров ( ама и него си го бива- бива ли изобщо да търси свидетели, да беше питал направо Сидеров и всичко щеше да му се изясни веднага).

Нещо повече, скандал всъщност няма, защото псуващата французойка има дипломатически паспорт ( както в случая със Сидеров на борда на „Луфтханза”, където по думите на стюардесите Сидеров бил отправял към тях обиди на расистка основа- колективно изобретена, абсолютно неправдоподобна лъжа за един ерудит и мастит космополит, разбира се!).

Няма сандал също и поради обстоятелството, че полицаите са в правото си да извиват ръце на разгневени мъжаги , когато им се оказва съпротива, поради което може да не бъдат разжалвани и подтикнати да станат мутри или да се кандидатират за депутати по мутренска линия. Само трябва да бъдат захранвани за сметка на бюджета с повечко анаболи и да тренират до пропадък, за да не петнят друг път родната борческа школа, губейки позорно пред чужденците схватки в съотношение трима срещу един.

Предлагам, за да се научи да не псува на английски български интелектуалци ( готови винаги да си покажат фалоса на публично място), дипломатката все пак да бъде незабавно експулсирана от нашия земен рай, а на Сидеров отново да бъде гласувано доверието да оглави Комисията по етика в Народното събрание, която така вероломно бе отделена от Комисията по корупцията, ръководена с пълно основание от този честен, неопетнен и заслужаващ всеобщото доверие велик български партиот.

Cygnus достави на МКС 33 малки спътника

http://www.spacenewsbg.com/news/12/January/2014/3594

Товарният космически кораб Cygnus , който се скачи с МКС на 12 януари 2014, е доставил на станцията 33 мини спътника CubeSat.

Пореден изпитателен полет на SpaceShipTwo

http://www.spacenewsbg.com/news/12/January/2014/3593

На 10 януари 2014 бе проведен пореден изпитателен полет на ракетоплана SpaceShipTwo, който се създава от компанията Virgin Galactic.

Банички с праз и рикота

http://feedproxy.google.com/~r/kulinarno-joana/feed/~3/fpcRKhgVl98/

Банички с праз лук и рикота

Тази неделя изкарах около три часа край фурната, изпичайки бял шоколад с цел да се карамелизира и за тези три часа направих три опита. Бяха ми необходими за да мога да разбера как работи тази химия. Не знам дали схванах какво точно се случва с белия шоколад на 130°C, но за следващия път имам шоколадово-карамелено-солена-шамфъстъково-макаронена изненада. Но сега темата е друга и сядайки да пиша си отдъхвам от експериментаторския ден.

Не знам какви ги върша от края на миналата година, но все оставам с някакви листа от кори за баница и остроумно им намирам приложение в разни закачливи закуски. О, сетих се! Искам да направя един десерт с такива кори, който е нещо като мини сиропирани хапки подобни на баклава, само че се пълнят със сладкарски крем (на който впрочем казвали и бабешки, само където баба ми си няма представа от crème pâtissière, но може би е бабешки, защото е стар колкото сладкарството сигурно, знам ли) и после се гарнират с плодове от сладко. Купувам кори за десерта, но все не се захващам, струва ми се пипкав, а ако искам да го покажа се налага да се правят много снимки и изобщо все си намирам оправдания. По някое време решавам, че ще ползвам половината пакет кори за остроумните ми закуски, а с другата половина ще направя сиропираните сладкиши. Да, ама до тях все не се стига, а корите в отвореният пакет изсъхват бързо. Какво да правя, какво да правя, айде пак закуски. Хоп и този пакет кори свърши, без помен от споменатите десертни хапки. Друг път, има време (опитвам се да се успокоявам).

Ако като мен си падаш по хрупкави баници (и по някакъв начин оставаш с някакви фини кори), значи ти трябват още масло и каквото намериш в хладилника. В моя се навъртаха разни зеленчуци, останали от импровизирания борш, но с тях реших, че ще правя риболита. За нея пък ти трябват малко зрял боб, стар хляб и пак каквото намериш в хладилника. Много хубава супа става и всеки път различно хубава се получава. Признавам ги италианците в оползотворяването на стар хляб. Но сега отивам на югоизток и си фиксирам гръцките тиропитa (τυρóπιτα), спанакопитa (σπανακόπιτα), прасопитa (πρασόπιτα), креатопитa (κρεατόπιτα) и изобщо всичко, което завършва на πιτα и се прави с кори. Гръцките домакини пък са много добри в домашните теста за тези баници, но аз нали искам да използвам моите готови фини кори + каквото намеря в хладилника, та съчинявам банички с праз лук и рикота (другите зеленчуци нали отидоха в риболитата). По-късно разбирам, че такива вити банички с праз лук (по-често една голяма вита баница) се нарича Kihi и е традиционна за Кожани (аз бих му казала Козани, но може и да греша), само че сиренето, което се използва за нея е фета (има си хас да е рикота). И там сигурно има десетки варианти, затова изобщо няма да се впускам в откриване на нейно величество единствената и неповторима рецепта. Нали е съчинение за банички, затова свободно оползотворявам шестте останали кори както намеря за добре и с каквото разполагам.

Банички с праз лук и рикота

Банички с праз и рикота

Празът е прекрасен в комбинация със сирена, а рецептата търпи много импровизации, затова чувствай се свободно да използваш каквото имаш подръка и каквото ти харесва. Например рикотата може да се замени с натрошено краве сирене, а към него да се добави настъргано жълто твърдо сирене като кефалотири, грюер, пармезан. Пресни зелени подправки като копър и магданоз  са най-очакваната добавка в случая, но билки като мащерка и/или риган също са добра идея.

Баничките най-много ми харесват докато са топли и все още хрупкави. Когато постоят известно време и изстинат се овлажняват и корите загубват хрупкавината си.

Посочените дози са за 6 броя.

Продукти:

  • 6 фини кори за баница
  • 3 стръка праз лук, нарязан на шайби
  • 250 г рикота
  • 1 малко яйце
  • сол и прясно смлян черен пипер
  • 2 супени лъжици разтопено масло

Празът се слага в тенджера, залива се с вода и се оставя на умерен огън да заври. Вари се около 15 минути докато омекне. Прецежда се и се оставя да изстине.

Фурната се нагрява на 170°C с включен вентилатор. Приготвя се голяма тава, която се застила с лист хартия за печене.

Изстиналият праз лук се смесва с рикотата и яйцето. Сместа се посолява със сол и прясно смлян черен пипер на вкус. Разделя се на шест равни части.

Взима се една кора и се поставя на работен плот. В единият край по цялата дължина на кората се разпределя 1/6 от плънката. Кората се завива на руло, а рулото на спирала. Ако някъде се скъса част от кората, не е проблем, само да не бъде много, разбира се. Така се приготвят и останалите пет кори с плънката.

Банички с праз лук и рикота

Баничките се подреждат в подготвената тава и обилно се намазват с разтопеното масло. Пекат се в предварително нагрятата фурна за 20-25 минути докато придобият златисто-кафяв цвят и станат хрупкави на повърхността.

Банички с праз лук и рикота

Ако пък се случи да ти е останал праз лук, но нямаш кори за баница, направи си супа или гратен.

Кулинарно - в кухнята с Йоана

Банички с праз и рикота е публикация на от блога Кулинарно — в кухнята с Йоана

Товарният космически кораб 'Сигнус' се скачи с МКС

http://www.spacenewsbg.com/news/12/January/2014/3592

На 12 януари 2014 бе реализирано скачване на транспортно товарният кораб 'Сигнус' , който бе изведен на орбита на 9 януари 2014 , с МКС.

Френски макарони „Виолетка“

https://mikiblue.com/2014/01/12/violet-macarons/

Френските макарони са един изискан и съвършен десерт! Хрупкава коричка, мека и нежна сърцевина, ароматен крем. Основните им съставки са бадемово брашно, белтъци и пудра захар. При Портокаловите макарони споделих основните тънкости и технологията на направата на френските макарони, затова сега ще напиша само рецептата. Необходими продукти за френските макарони „Виолетка“: адаптирано от Sunshine’s Kitchen […]

Френски макарони „Виолетка“

http://mikiblue.com/2014/01/12/violet-macarons/

Френските макарони са един изискан и съвършен десерт! Хрупкава коричка, мека и нежна сърцевина, ароматен крем. Основните им съставки са бадемово брашно, белтъци и пудра захар. При Портокаловите макарони споделих основните тънкости и технологията на направата на френските макарони, затова сега ще напиша само рецептата. Необходими продукти за френските макарони „Виолетка“: адаптирано от Sunshine’s Kitchen […]

героите на протеста. Николай.

http://smiling.webreality.org/blog/?p=6452

Николай Стайков е освен един от  моите големи герои на протеста и герой на деня с приноса си за материала на ARTE - репортажа за България от петък (10 януари) в предаването Arte Journal, който разказва за корупцията, протестите и за Делян Пеевски. подробности и видеото - тук. Ники е част ...

Страници: 1

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване