Пълен фарс във Варна: Пътници бутат заседнал автобус в снега, варненци мръзнат по спирките (Снимки на читател)

Във Варна е абсолютен хаос, след като падна малко сняг.  Читатели се оплакаха, че са чакали и са мръзнали с часове по спирките. ...

Откриха труп на убит мъж във Враца

Труп на 67-годишен мъж е открит във врачанското село Баница, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Враца. На 25 януари, в 16.10 часа в Районно...

Нас пиратското знаме сроди ни

Знаете ли тази игра? Подреждат се един до друг няколко стола, като задължително броят им е по-малък от броя на участниците в играта. Играчите започват да обикалят в редичка около празните столове. Може да пеят и песнички за по-весело. Например: „Нас пиратското знаме сроди ни, нас не ще ни уплаши смъртта! Ние сме във всеки телевизор, от тук до края на света. Припна другарят в смъртен вой, припна за теб…” – какво ще си припявате, не е толкова важно. По даден знак на отговорника - бригадир: пляскане с ръце, оригване или изстрел от сигнален пистолет, пеенето рязко спира и всеки играч по най-бързия начин трябва да седне на някой от столовете. Който е със забавени реакции – изгаря! От известно време шампион в тази игра е другарят Станишев и неговата дружинка. На кръжеца около другаря Първанов, а и на самия него, им писна да обикалят около столчетата и все да не успяват да седнат. Затова в стил: „Дай си ми куклите, на си ти парцалките” теглиха една другарска майна и си подредиха своя игра.

Кметът доволен от работата на снегопочистващите фирми, а вие? (фоторепортаж)

снимки: Румен Сарандев Всички основни булеварди и улици във Варна са проходими, а автобусите на градския транспорт се движат нормално,...

Грахова супа с шунка

Продукти:
1ч.ч. грах
200г шунка
1с.л. домати от консерва
бялата част на стрък праз
1 морков
1 пащърнак
1ч.л. сол
1с.л. копър
½ с.л. свинска мас

Приготвяне:
Кореноплодните се почиства и измиват. Стръкът праз се скълцва на дребно. Морковът и пащърнакът се режат на колелца с къдраво ножче. Граховите зърна се премиват на течаща вода. Продуктите се прехвърлят в тенджера. Добавят се три чаени чаши вода. Съдът се похлупва и поставя  на включен котлон. Шунката се реже на тънко. В тиган се слага половин супена лъжица свинска мас. Съдът се слага на загрят котлон, за да се разтопи мазнината. В него се запържват парченацата шунка, за около десетина минути. След това съдът се оттегля. Щом заври супата се добавят доматите, сол и запържените месни парченца заедно с мазнината. Съдът се похлупва. Супата се оставя да ври на кротък огън, около час. Накрая се овкусява с копър. Поднася се топла.


Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Пингвини от празни ролки

 Децата от 4 група на ОДЗ”Пролет” гр.Севлиево и тяхната учителка Виолета Василева ни показаха как се правят тези...

Община Дългопол обяви бедствено положение, Във Варна затвориха летището, пристнището и училищата

Между 30 и 50 см е снежната покривка във Варна, като основните улици и буледарди са почистени, съобщи „Фокус”. Община Дългопол обяви...

Говори Пловдив: ВДЛЪБНАТИ ХОРА

 Пламен Асенов, специално за kafene.net

Студенти отново окупираха Софийския университет.

И ето ви го другарят Станишев, прочут левент, намества иронично очилцата в Бургас и вика – ами те обслужват политически интереси. Казва го с такава интонация, сякаш това е престъпление, което никой друг в тази страна, освен самият другар Станишев, няма право да извършва.

И все пак – защо смятате така, бе, другарю Станишев, питат го журналисти. Ами защото са против нас, значи са за Бойко Борисов, отвръща той с присъщата си брилянтна логика. Така де, извинете, това последното беше излишно, защото всички знаят, че той друга логика, освен брилянтна, няма, доколкото всички виждат, че тя му е залепена като етикет в долната част на гърба.

От своя страна автономният ректор на автономния СУ, другарят Иван Илчев, подчинен на другаря Станишев само и единствено по партийна и никаква друга линия, твърди, че същите студенти, окупаторите, били фанатици. Не разбрах точно дали според него са фанатици, защото с тях не може да се говори или с тях не може да се говори, защото са фанатици. Но, така или иначе, едно от двете ще да е.

Сега чак обаче, от тези иванилчеви откровения, граждани, схващам за какво става дума през цялото време. Става дума за ясно публично определяне на това кои са виновните и кои – невинните. Естествено – студентите са виновни. За всичко и за всичко останало. Защото са фанатици.

Докато другарят Илчев и любимата му партия са изцяло невинни, защото изобщо не са фанатици.

Не са фанатици за това да заграбят и задържат властта в тази страна на всяка цена, независимо от раните, които нанасят с некадърността и продажността си на цялото българско общество и поколения българи. Нито са фанатици в начина, по който десетилетия наред упорито и неотклонно прокарват руските имперски интереси в европейска България. Никакви фанатици не са и по отношение на омразата си към всичко демократично, нормално и морално тук и по света, омраза, която понякога прикриват, но в ситуации като тази не успяват.

Невинни са те издъно – вервайте им колкото си искате!

Освен всичко това обаче, другарят Иван Илчев с омерзение изтъкна още един прелюбопитен факт по отношение на подновената студентска окупация. Според него окупаторите отначало били цели 30, а после останали дори по-малко от 10.

Което, от светата болшевишка гледна точка, наистина винаги е важен аргумент във всяка политическа битка. Разтълкувано, това е напълно демократичният аргумент – аз съм по-силен маймун, затова ще се съобразяваш с мен. Измислен е той още в пещерите, където са живели прадедите ни, но си остава валиден и до днес в най-прогресивните човешки общества на Земята – Северна Корея, Куба, Русия, Китай и шепа други. Така де, само шепа сме. Не може всички да сме чак толкова прогресивни, трябва да има и врагове, които непрекъснато да заговорничат срещу нас, с които да обясняваме големите си неуспехи и за борба срещу които непрекъснато да мобилизираме хората. Иначе, току-виж, те се мобилизират за борба срещу самите нас. А това е недопустимо според великата ни и човеколюбива идеология, която казва, че ние сме длъжни да спасим човечеството от самото него, не то да се спасява от нас.

Така е, сигурен съм.

Като чух този количествен аргумент на другаря Иван Илчев по темата защо студентите не са прави да окупират университети и да поставят искания, веднага ми се прищя да му кажа – а, бе, другарю Илчев, `ми ако са наистина само 10 душичките вътре, защо тогава не им пратим специалните части да ги атакуват с палки, газови гранати и губени куршуми. Това поне вашата – а по принуда и наша – любима партия доказано го може. Така всичко ще приключи бързо, най-много случайно да се убият един-двама студенти, а останалите да се пребият до смърт.

Сами ще се убият, имам предвид. Или помежду си ще се пребият.

Защото гордите ни храненичета от спецчастите, на които ние, народът, плащаме, за да съществуват, да се обучават, оборудват и прочие, като влязат вътре, със сигурност ще се отнесат към нашите български деца като към писани великденски яйца – няма да им посегнат изобщо, за да не ги счупят. Може и по едно кафенце да ги послужат даже, каквито са си любезни.

Наистина отначало смятах да се обърна така към другаря Илчев, историк, но този начин на изразяване ми се стори прекалено саркастичен дори за мен и оксиморонния ми мозък. Затова ще му кажа само, че историята, в която се е забъркал с позицията си по темата, не е онази история, която ще се учи след години в самото СУ и певци няма да припяват името му като спасител на университета от новата студентска окупационна зараза.

Не мога, граждани, да пропусна и мнението за студентската окупация на един титан на българската политическа мисъл, неслучайно, а нарочно дорасъл до поста Председател на Парламента. Казвам че е нарочно, защото Михаил Миков отдавна е известен на цялата ни общественост като човек, винаги клекнал в подножието на мъдростта, тъй като никога не успява да се извиси до нейните висини.

Или поне като човек, винаги клекнал.

А знае се, че точно такива са най-подходящи за висок и отговорен пост според стандартите на партията, която си е мъдра и когато съгреши дори.

Та въпросният ценен партиен кадър в Плевен, на въпрос за новата студентска окупация, подхвърля ехидно – „да окупираш, само за да искаш оставката, е извън онова, което вдига хората по света”.

Шеметна мисъл, не сте ли съгласни, граждани.

Сякаш цялата проевропейска Украйна се е вдигнала и се бие на Майдана с назначените от руснаците губернатори, статски съветници и младши писари, плюс техните мръсни ченгета, заради някакво си плюшено мече например, а не за да си подадат те оставката и да се изметат от властта в Киев завинаги.

Сякаш самата провропейска България през 96-97 се вдигна и окупира себе си единствено за да се поразкърши на чист въздух, а не за да получи оставката на некадърния правоверен комунист Виденов и скапаното му комунистическо управление, което докара страната до просешка тояга. И това – след като правоверният и некадърен комунист Луканов я беше докарал, горката, до същото дередже само пет години по-рано.

Та и сега, когато правоверни комунисти пак са дошли да ни управляват, студентите им казват в декларацията си две важни неща – окупираме СУ, защото сте некадърни и искаме оставката ви, а освен това искаме тази страна да не се управлява повече в интерес на руснаците.

Но според Миков това не са основания, за да се вдигнат хората.

Ало-о-о, другарю Миков, пък и останалите гореспоменати – ако мозъкът на човек е вдлъбнат от едната страна, `що му трябва да се вдлъбва и от другата, вместо да намери начин все пак да изпъкне отнякъде?

Сигурно съм твърде прост, та не разбирам.

Забележка:

Всички читатели, които, освен от политика, се интересуват и от литература, могат да намерят нови и интересни текстове на другия ми блог – Оксиморонният свят /написано в Гугъл/ или на адрес http://www.passenov.wordpress.com


Удължават дървената ваканция, ако не обявят грипна

Ако не бъде обявена грипна ваканция във Варна, вероятно ще бъде удължена дървената. Това заяви в ефира на Дарик кметът на града Иван...

Ето как се размразява скована в лед кола (практически урок от препатил варненец)

Вчера сутрин хиляди шофьори във Варна умуваха как точно да размразят скованите си в лед автомобили. По-младите се видяха в чудо и дълго се вайкаха над колите си. Но в това видео ще попаднете на един опитен шофьор, който видимо знае какво прави. 

Пътят Добрич-Варна е затворен

От 5 часа сутринта е временно затворен за движение пътят Добрич-Варна, съобщиха от Областно пътно управление. Така ще бъде до почистване...

Ето как бедстват шофьорите във Варна (любителско видео)

Добре е, че от общината предупреждават варненци кои пътища са непроходими и ги съветват ако не им се налага да не предприемат пътуване....

Новите окупатори на Алма матер отиват на прокурор

/Поглед.инфо/ Новите окупатори на Алма матер отиват на прокурор. Днес ректорът проф. Иван Илчев ще сезира държавното обвинение. По негова молба вчера Академичният съвет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" му възложи "незабавно да предприеме всички законови мерки за освобождаване на сградата на Ректората".

Зимната обстановка в страната (обзор)

Остава усложнена зимната обстановка предимно в Северна и Североизточна България. Жълт код за потенциално опасни метеорологични явления...

Веселин Златков: Късмет е, че зимата дойде в неделя

Страхотната поледица, която този път скова не само улиците, а буквално всичко по пътя си, направи една голяма услуга на тези, които...

К’во написа

Таблет деца
Живеем във време, в което да говориш и пишеш правилно, не се смята за особено достойнство. Може и да приема, че е така. Но едно е да говориш, а съвсем[...]

Хитлер не се е самоубил, а е избягал и починал в Бразилия

/Поглед.инфо/ Адолф Хитлер не се е самоубил в бункера си в Берлин, а е избягал в Бразилия, където починал през 1984 г. Това твърди в книга бразилката Симони Рене Герейру Диас, пише в. "Мейл он сънди".

Автобуси се движат из Варна, но с празнично разписание (актуална информация)

Автобусите по всички линии на “Транстриумф” се движат тази сутрин. Само две от линиите са с делнично разписание – 148 и 409. По всички...

Хиляди са били малолетните сексуални жертви на Муамар Кадафи

/Поглед.инфо/ Стотици, а вероятно и хиляди са били малолетните сексуални жертви на Муамар Кадафи, пише в. "Мейл он сънди". Сред тях имало дори 14-годишни момчета. Това разкрива документален филм на Би Би Си.

100 лв. глоба за намазана врата с лютеница

/Поглед.инфо/ Старозагорецът бе осъден да плати 100 лв. глоба за непристойна проява при междусъседска война - той намазал вратата на комшията си с лютеница и разсипал пред нея консерви с мариновани краставички и чушки, както и компот от праскови.

Nokia разпрати покани за събитие по време на конгреса в Барселона

nokia
Световният мобилен конгрес (MWC 2014), ще се проведе от 24-ти до 27-ми февруари в Барселона, а Nokia вече изпрати и покани до медиите за пресконференция в първия ден на конгреса. [...]

Утре имам лекция - ако не ме пуснат, ще опитам да вляза с полицай

/Поглед.инфо/ "Утре в 9:00 часа имам лекция. Ще отида в университета и ще поискам да си взема лекциите. Ако това стане невъзможно и видя наоколо някой полицай, ще го помоля да ми помогне да вляза на работното си място".

Samsung със спад в приходите, реже бюджета за реклама

samsung-logo-31
Финансовите резултати на Samsung за четвъртото тримесечие бяха обявени в петък, но компанията повод за радост няма, тъй като за пръв път от четири години насам отчита спад в приходите.[...]

Отворено писмо на БТК до медиите: Кулезич лъже!

/Поглед.инфо/ БТК разпространи Отворено писмо до медиите след като Люба Кулезич обяви пред госта си Николай Бареков тази сутрин, че конгресът на "България" без цензура", чиито лидер е пловдивчанинът, е платен от компанията .

Между 30 и 50 сантиметра е снежната покривка във Варна (актуална обстановкa)

 Между 30 и 50 сантиметра е снежната покривка във Варна, предаде Радио „Фокус” – Варна. Продължава да вали сняг. Пътищата са мокри,...

Проучване на "Галъп": БСП - 21,6%, ГЕРБ - 18,1%

/Поглед.инфо/ Вот през януари дава на БСП 21,6% подкрепа, а на ГЕРБ 18,1 на сто, показва проучване на "Галъп" от средата на януари.

До 50% намаление на LG смартфони за лоялни клиенти на VIVACOM

До 50% отстъпка за покупка на три от най-търсените LG смартфона, включително флагмана LG G2, ще получават лоялните клиенти на VIVACOM до края на февруари 2014 г. Предложението важи за[...]

Тъпите политици искат да им слугуваме, за да ни гостуват

/Поглед.инфо/ Ако не им правим услуги на тъпите политици, те няма да идват в студиото ми. Това възропта водещият на токшоу в ТВ7 Мартин Карбовски по време на предаването си в неделя.

Разследват прокурор за рекет

/Поглед.инфо/ Председателят на етичната комисия към Висшият съдебен съвет (ВСС) Ясен Тодоров, ще сезира колегите си във връзка с отправени обвинения в предаването "Жега" на TV7.

Не подкрепям АБВ и Първанов - но, който е против Станишев, е добре дошъл

/Поглед.инфо/ Недоволството от политиката на Станишев в страната е голямо. Това каза пред ПИК конституционалистът проф. Георги Близнашки по повод изследването на „Алфа рисърч”, което дава 7% на формацията на Георги Първанов АБВ.

Вашият хороскоп за днес

Овен  Нито един Овен не може да бъде наречен миролюбив. Представителите на този знак крайно неохотно правят отстъпки и заемет твърда...

Съдебен изпълнител насрочи търг за къщата на Наско Сираков

/Поглед.инфо/ И най-големите футболни майстори не са застраховани от разпродажба на имуществото им. Съдебен изпълнител насрочи търг за къща, собственост на легендата на „Левски“ Наско Сираков. Информацията е публично достояние на сайта на Камарата на частните съдебни изпълнители, пише "Преса".

Понеделник ще е неучебен ден във Варна

Във връзка с непредвидените и извънредни обстоятелства в града, предизвикани от метеорологичната обстановка, и с оглед на провеждане...

Гърция се разтресе от 14 силни земни труса

/Поглед.инфо/ Шок и ужас преживя тази нощ Гърция. 14 земни труса раздрусаха земята на южната ни съседка само за няколко часа.

Внасяме бармани от Украйна и Молдова

Наши хотелиери и ресторантьори искат България да издаде зелени карти за привличане на туристически кадри от Украйна, Молдова, Македония и Сърбия. Привличането на украинци и молдовци ще е най-удачно, защото знаят руски и с лекота ще обслужват руснаците, които са съществена част от клиентите по родните морски курорти. Това се случва при официлна 11,3% безработица. Няма шивачки, лекари, медицински сестри, машинни оператори, шофьори и механици, електрозаварчици, оксиженисти, хлебари, мебелисти… По-долу поместваме материал на в-к “Труд” от днес, 26 януари, с повече подробности. Политиците от Западна Европа далеч не са единствените притеснени, ...

Страници: 1 | 2 | 3

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване