Путин получава Крим, но губи Украйна за много десетилетия

/Поглед.инфо/ Pуският президент е “ирационален лидер с мания за величие”, твърди американският политолог Збигнев Бжежински в интервю за в. “Фигаро”.

И Уляна Пръмова напуска Би Ти Ви

/Поглед.инфо/ Продуцентката на "Лице в лице" Уляна Пръмова е следващата, която ще напусне Би Ти Ви, съобщава "24 часа". Новината за напускането й идва само ден, след като стана ясно, че телевизията ще се раздели и с водещия на публицистичното предаване Димитър Цонев.

Рождество

/Поглед.инфо/ Осъмнах на брега на тишината. Зад мен - скали от тъмни векове рисуваха замислено платната на кораб, имал някога море.

БНТ ще излъчи концерт от седмия фестивал „Изкуството на барока“

/Поглед.инфо/ На 14 март 2014 г./петък/ от 16.35 часа БНТ-1 ще излъчи „Музика от френския кралски двор“

Краят на играта на демокрация в Русия: Руските власти спряха достъпа до Грани.ру, Каспаров.ру и радио Эхо Москвы

Роскомнадзор е инструктирал доставчиците да блокират сайтове в съответствие със Закон 398 – ФЗ . Той позволява на прокуратурата , без съдебна заповед да ограничи достъпът до сайтове, които призовават за бунтове, подбуждане на етническа и религиозна омраза , участват в незаконни масови обществени мероприятия с екстремистки и терористични дейности.

The post Краят на играта на демокрация в Русия: Руските власти спряха достъпа до Грани.ру, Каспаров.ру и радио Эхо Москвы appeared first on ExtremeCentrePoint.

Не ни ли горчи от похвалите, които получаваме за Украйна!?

/Поглед.инфо/ Не мога да приема, че министър социалист изрази крайно, едностранчиво и по същество антируско становище

Домусчиев: Постигнахме много, сега ще гоним Шампионската лига

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев реагира спокойно след загубата с 0:3 от Валенсия, която на практика слага край на участието на...

Бивш служител на Държавния департамент: САЩ сами провокираха кризата в Украйна

/Поглед.инфо/ Кризата в Украйна е провокирана от властите в САЩ, а действията на руското ръководство по отношение на събитията в Украйна са разбираеми и прогнозируеми, заяви екс-шефът на канцеларията на бившия държавен секретар на САЩ Колин Пауъл - Лоурънс Уилкерсън.

Стойчо Стоев: Ако бяхме вкарали дузпата, ставаше друго

Наставникът на Лудогорец Стойчо Стоев хвърли кърпата след тежкото поражение с 0:3 на неговия тим от Валенсия след първия 1/8-финален мач...

И ЕС ще пострада при санкции за Русия

/Поглед.инфо/ София. Как ще се отрази кризата в Русия и Украйна на България? Този въпрос си задават и политиците, и държавните мъже, и обикновените хора. Но най-важната дума имат хората от бизнеса, които осигуряват работните места и пълнят държавната хазна. Как ще се развие кризата и каква трябва да е позицията на България в сложната обстановка, попитахме Пламен Грозданов, бизнесмен, бивш посланик в Москва и изпълнителен директор и член на УС на съюза "Произведено в България".

ЕС не вярва на есесовски сълзи

Председателят на парламентарната комисия за външни отношения в руската Държавна дума Леонид Слуцкий призна, че руски военни участват в контрола над Крим. Това е първо подобно изявление от страна на Москва, която досега поддържаше тезата, че въоръжените части на полуострова са местни групи за самоотбрана.

“Там има няколко военни поделения, които са позиционирани в случай на агресия, експанзия от страна на Киев. Това не е мащабна военна операция, а те са там, за да защитават хората и да осигурят, че няма да има кръвопролитие”, каза Слуцкий пред радио “Ехото на Москва”.(Медиапул)

Междувременно обичайно разединеният ЕС зае необичайно единна позиция.

 
 
 
ЕП осъжда остро руския “акт на агресия”
 
 

Русия трябва незабавно да изтегли всички свои военни сили от украинска територия, заявиха членовете на Европейския парламент в резолюцията, приета в четвъртък, съобщиха от институцията.

 

Депутатите определят руския „акт на агресия, изразяващ се в нахлуване в Крим” като нарушение на международното право, а плановете на Крим за провеждане на референдум за присъединяване към Русия като незаконни. Те предупреждават, че действията на Русия представляват заплаха за сигурността на ЕС.

 

Резолюцията на ЕП осъжда остро руския „акт на агресия, изразяващ се в нахлуване в Крим” и призовава за незабавното изтегляне на всички военни сили „незаконно пребиваващи на територията на Украйна”.

 

Русия е в „явно нарушение” на международното право, по-специално на Хартата на ООН, на акта на ОССЕ от Хелзинки, на меморандума от Будапеща от 1994 г. и на други международни конвенции, и нейните действия „представляват заплаха за сигурността на ЕС”, се казва още в резолюцията.

 

Членовете на Европейския парламент определиха предвидения за неделя референдум за присъединяване на Крим към Русия и решението на само-провъзгласилите се власти в Крим за обявяване на независимост на 11 март 2014 г. за „незаконни и нелегитимни”.

 

Те заявиха, че според Конституцията на Украйна, Автономна република Крим може да провежда само референдуми по въпроси с местен характер, но не и по въпроси, отнасящи се до промени в международно признатите граници на Украйна.

 

С резолюцията депутатите определят твърденията на Русия, че целта й е да защити руските граждани в Крим като „напълно неоснователни”, тъй като тези граждани не са обект на каквато и да е дискриминация. Резолюцията остро осъжда „оклеветяването от страна на руската пропаганда на протестиращи срещу политиката на Янукович като „фашисти”.

 

Евродепутатите призовават украинското правителство да гарантира защитата на правата на националните малцинства, включително украинците, чийто майчин език е руският. ЕП иска и нов режим, който да подкрепя всички малцинствени езици в страната.

 

Депутатите приветстват решението на изпълняващия длъжността президент на Украйна да наложи вето на законопроект, ограничаващ правото за използване на малцинствени езици в Украйна.

 

ЕП подчертава необходимостта ЕС и държавите членки да разговарят с Русия с един глас и да подкрепят правото на обединена Украйна да определи свободно своето бъдеще.

Депутатите приветстват решението на Европейския съвет от 6 март да се преустановят преговорите за либерализиране на визовия режим и партньорските разговори с Русия.

 

Те смятат, че в случай на руско анексиране на Крим, ЕС трябва бързо да наложи оръжейно ембарго и ембарго върху технологиите с двойно предназначение, както и ограничения за издаване на визи, замразяване на активи и да предприеме мерки по отношение на руските компании, особено в енергийния сектор.

 

Депутатите подкрепиха решението на ЕС да предостави на Украйна пакет от 11 милиарда евро помощи, подписването на политически глави от споразумение за асоцииране на Украйна към ЕС и незабавното намаляване на митническата тарифа за внос в ЕС на украински стоки.

 

Те също така призоваха за ускоряване на либерализацията на визовия режим с Украйна и за въвеждане на „временни, опростени и евтини визови процедури на равнище ЕС и държавите членки” за украинските граждани.( Kafene.net)

 

 

 

 

Борисов се издаде – изпитва панически страх от Пеевски

/Поглед.инфо/ Лидерът на Движението за права и свободи (ДПС) Лютви Местан разпрати до медиите писмо в отговор на негативното отношение към него, изразено в интервю на бившия премиер Бойко Борисов със заглавие „Щом търпим Местан да ни дава акъл, заслужаваме си съдбата“, публикувано от агенция ПИК и в. "Ретро" (вижте пдоробности в Още по темата).

Висшият съдебен съвет уволни дисциплинарно Камен Ситнилски

/Поглед.инфо/ Висшият съдебен съвет (ВСС) уволни Камен Ситнилски от поста член на кадровия орган.

Люба Пашова смени Мария Силвестър в БНТ

Спортна журналистка Люба Пашова сяда на мястото на Мария Силвестър в неделния развлекателен блок на БНТ "НеделяХ3", съобщиха от...

Сателити засякоха пулсирания от изчезналия самолет

Комуникационни сателити са засекли слаби електронни пулсирания от мистериозно изчезналия малайзийски самолет, съобщи Ройтерс,...

Девойката, заради която беше убит Отвертката, се е изнесла от семейната къща в Дупница

"Страхувам се за живота на Владимира, дъщеря ми няма да излиза никъде, няма да говори с когото и да било, моля ви оставете ни." Това заяви...

Лудогорец падна с 0:3 от Валенсия пред над 41 000 зрители (снимки)

Страхотната европейска приказка на Лудогорец е към своя край. Валенсия победи с 3:0 българския тим в първия осминафинал от турнира Лига...

Валенсия води с 3:0 в София. Лудогорец изпусна дузпа. Двата тима са с по 10 души (гледайте мача на живо)

Валенсия води с 3:0 на Лудогорец в първия осминафинал от турнира Лига ЕВропа, който се играе в София. Още в петата минута Баракан даде аванс...

10 от Валенсия водят с 3:0 в София. Лудогорец изпусна дузпа (гледайте мача на живо)

Валенсия води с 3:0 на Лудогорец в първия осминафинал от турнира Лига ЕВропа, който се играе в София. Още в петата минута Баракан даде аванс...

Арестуваха сътрудничка на Берлускони с 24 кг кокаин

Жена, участвала в официалната делегация, придружавала бившия италиански министър-председател Силвио Берлускони на срещите на Г-8 и Г-20 в...

Шестима се гаврят с българка в Италия

Шестима мъже се гаврили с българка в дома й в италианския град Ракале. 35-годишната жена, станала жертва на опит за сексуално насилие,...

Полицаи охранявали на частно бизнесмени

Столичната дирекция на вътрешните работи и областни дирекции са охранявали физически и юридически лица като подизпълнители на частни...

Феновете на Монако избраха Бербатов за №1

Първо сериозно признание получи българската звезда Димитър Бербатов от феновете на новия си клуб Монако, пише "Гонг"....

10 от Валенсия водят с 2:0 в София. Лудогорец изпусна дузпа (гледайте мача на живо)

Валенсия води с 2:0 на Лудогорец в първия осминафинал от турнира Лига ЕВропа, който се играе в София. Още в петата минута Филип Сендерос...

Инфлацията чупи рекорди - 2,6%

Годишната инфлация до края на февруари е минус 2,6%, обявиха от НСИ. Това е абсолютен рекорд - най-ниската инфлация, откакто националната...

Лудогорец изпусна дузпа срещу Валенсия. Испанците водят с 1:0, но са с 10 души (гледайте мача на живо)

Лудогорец не успя да изравни на Валенсия в двубоя от осминафиналите на Лига ЕВропа, който се играе в София. В 26-ата минута Роман Безяк...

Треньорът на Черно море доволен от ремито в Ловеч

Треньорът на Черно море Георги Иванов-Гонзо остана доволен от играта на своя тим в Ловеч, където моряците направиха 0:0 с кандидат...

Оставиха в ареста обвинените за убийството на Отвертката

Оставиха в ареста стоматолога Владимир Карастоянов и двамата му синове Николай и Иван, обвинени в убийството на бившия гард на братя...

Гонзо за Левски: Скоро всичко ще е ясно

След двубоя между Литекс и Черно море, старши треньорът на „моряците“ Георги Иванов отказа да коментира въпроса със завръщането му в...

Валенсия поведе на Лудогорец (гледайте мача на живо)

Валенсия поведе  1:0 при гостуването си на Лудогорец в първия осминафинален мач от Лига Европа. Попадението в петата минута вкара Филип...

Черно море направи 0:0 с Литекс в Ловеч

Черно море завърши наравно - 0:0, при гостуването си на Литекс в първия мач от първата седмица на българската "А" група. Това бе първа точка...

Поредната турска сапунка отхапа от "Лице в лице" по bTV

Орязаната от ръководството част от предаването "Лице в лице" по bTV ще бъде запълнена от турския сериал "Времето лети". Поредицата цели два...

Обикновен човек уби Отвертката, а трябваше просто държавата да го вкара в затвора

Ако в Дупница имаше истинска полиция, истинска прокуратура и истински съд, Николай Радев-Отвертката днес щеше да похапва бобена чорба в...

На 16 март не само Украйна, но и Италия може да се разцепи

Погледите на цял свят ще са обърнати на 16 март към референдума в Крим, който с голяма доза вероятност ще затвърди връщането на южния...

Най-тежкият българин иска евтаназия

Болниците отказват да лекуват 270-килогамовия Иван от Стражица В жив труп се е превърнал най-тежкият мъж в България – Иван от Стражица....

Ясни 11-те на Лудогорец и Валенсия

Станаха ясни стартовите 11-ки на Лудогорец и Валенсия, които тази вечер от 20.00 часа ще играят помежду си в първи 1/8-финален мач от турнира...

До 16 градуса ще са температурите утре във Варна

Утре в Източна България ще е слънчево, с временни увеличения на облачността по крайбрежието. Ще духа слаб до умерен предимно западен...

Бургазлии намериха цаката на паяка

Бургазлии намерили цаката на паяка и могат да освобождават колите си без да платят нито стотинка, разкри днес по време на заседанията на...

Офицално: Затвор за президента на Байерн

Президентът на Байерн Ули Хьонес беше осъден на 3,5 години затвор, след като бе признат за виновен по обвинение за укриване на...

Литекс и Черно море играят при резултат 0:0 (гледайте мача на живо)

Литекс и Черно море играят при резултат 0:0 двубоя си от 27-ия кръг на "А" група. През първото полувреме много силно в състава на варненци игра...

ТИР паркира в канавка, турски водач го засякъл

Булфото ТИР излезе от пътното платно и спря в канавка на пътя Ямбол - Елхово. Водачът на тежкотоварния камион не е пострадал при...

Зла котка барикадира стопаните си в банята

Американско семейство от Портланд повика полиция, за да ги спаси от злата им котка Лукс, заради която не смеели да излязат от банята си,...

Кои са най-честите заплахи в нета, които ни дебнат

Зовреден код (вируси) и кражба на самоличност са най-честите заплахи в интернет за 2014 г., сочи проучване сред 79 организации от различни...

Кола се запали на пътя за "Виница", шофьорът успя да изскочи от нея

Кола се запали на пътя за Виница, сигнализира наш читател. Той е видял как автомобилът започва да пуши. Шофьорът е успял да изскочи в движение, а колата се е запалила. * Снимката е илюстративна

ВСС уволни дисциплинарно Камен Ситнилски

В резултат на обсъждането и гласуването ВСС наложи на Камен Ситнилски дисциплинарно освобождаване от длъжност, съобщи Фокус. След...

Изгониха болен от левкемия от Великобритания, защото бил бреме за данъкоплатците

Болен от левкемия американец, който живее във Великобритания, беше принуден да напусне жена си и дъщря си, защото сметката за лечението му...

Издирват 70-годишна жена от Бургас

ОДМВР – Бургас издирва 71 годишната Ганка Михайлова Мострова. Възрастната жена напуснала дома си в комплекс „Лазур” около 9,30 ч. вчера...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване