бюлетините прозират

След отбелязване на избора за партия и преференция за кандидат, бюлетината по начина по който е сгъната, прозира. На практика, когато член на комисията къса номера, вижда за кого е преференциалният вот. Освен това лесно се разбира как е гласувано за партия - първата половина просто прозира, за втората лесно се правят заключения. Направи ми впечатление и печатът преди гласуване - половината не излезе. Не знам дали такива бюлетини няма да се счетат за невалидни. От администратора: Здравейте, публикуваме сигнала, като непотвърден, тъй като няма как да го удостоверим, но същевременно имаме повече от едно оплакване, свързано с риск от прозрачност на бюлетините.

Европа се нуждае от газопроводи, заобикалящи Украйна

/Поглед.инфо/ Руският президент Владимир Путин смята, че Европейската комисия трябва да заеме активна позиция в създаването на преки маршрути за експорта на руски газ в Европа, предава ИТАР-ТАСС.

Обучени кучета откриват рак на простатата

/Поглед.инфо/ Кучета, които са тренирани да откриват някои съставки в урината, могат да подушат рак на простатата в различни стадии, сочат резултатите от изследване, цитирани от сп. "Сианс е авнир".

ГЕРБ и АБВ купуват гласове в ромската махала на Благоевград

/Поглед.инфо/ В офиса на БСП – Благоевград постъпиха редица сигнали от граждани за следните закононарушения, изразяващи се в купуване и подготовка за купуване на гласове за предстоящите избори за членове на Европейския парламент.

Руският Медвед(ев) взе да мърка

Русия никога не е гарантирала териториалната цялост на Украйна, затова за нарушение на международни договори не може да се говори, заяви руският премиер Дмитрий Медведев в интервю за телевизионната програма “Новини в събота”, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Коментирайки меморандума от Будапеща, на който западните партньори често се позовават във връзка с кризата в Украйна, премиерът отбеляза, че гаранциите на Русия се отнасят за ситуации, при които суверенитетът на Украйна е заплашен отвън.

“Гаранции за териториалната цялост на една държава може да даде единствено самата държава, нейния народ и нейните власти”,

заяви Медведев.

Руският премиер допълни, че Москва е готова да обсъди с Украйна графика на изплащане на дълговете ѝ, ако Киев започне да се издължава. Дмитрий Медведев определи като “шантаж” искането на Киев преди да започне изплащането на дълга, да бъде договорен нов график за вноските.

Медведев призова европейските държави да “седнат и да сметнат с калкулатор” откъде им е по-изгодно да внасят природен газ.

Според него американският газ би струвал с 40 – 50% по-скъпо на европейците.

“Нашите газови отношения с Европа са нетленни. Ние много държим на тях, защото това за нас е много голям и много важен пазар”, допълни руският премиер.

Той увери, че въздействието на западните санкции върху руската икономика е минимално, но подчерта, че според Москва те представляват “ехо от Студената война”.

БТА, цитирана от Vesti

Има няколко (ак)цента в тази измъчена тирада на Медведев, който успя за известно време да играе ролята си така, сякаш е либералното лице на путлеризма в Русия ( ivo. bg си признава, че беше между умерено заблудените- в края на краищата ставаше дума за руски театър, класика!)

Преди всичко е видно, че Путин отново слага на амбразурата телцето на своя властови двойник, за да се опита да запуши с него пробойната откъм западния корпус на потъващата му подводница. Но се получава нещо като скимуцане с претенция за ръмжене на сибирски тигър, който си въобразява, че ще уплаши страховитата перспектива за американски внос на газ в Европа.

Сценката се разиграва буквално часове, след като се разбра как китайският дракон уреди партерна сделка с руската мечка за природен газ- фиктивна, хипотетична, най-вероятно неизпълнима химера, чийто зародиш е нищо и никакъв меморандум ( за намерения).

Руският газов колос на глинени крака, който издържа само денонощие в режим на заплашително зъбене срещу запада с китайската карта, залепена на изпотеното чело на Путин, явно бърза да се дотътри обратно в европейския уют след преживения ужас на преговорите с безмилостния китайски удушвач.

С гласа на Медведев на практика Путин, който вчера клекна пред перспективата украинците да си изберат на 25 май президент въпреки неговата досегашна забрана, шефът в Кремъл моли за примирие, ако не и за помирение.

Може и да го получи, но по начина, по който му се наложи да приеме в Пекин всичко, което отказваше досега на китайците като цена и условия по сделката за газа от 10 години насам, избирайки да я финализира във възможно най-неизгодната за Русия ситуация по геополитически причини ( недостатъчност на международна подкрепа за Москва), а не заради някаква руска икономическа изгода.
Медведев, безпомощен да каже нещо смислено в тази ситуация, реши да повтори клишето за опасността от нова студена война- при това на фона на днешното прозрение на Путин, че такава няма да има, защото никой няма полза от това ( къде остана довчерашното перчене на Путин срещу западните санкции?!)
Връщането на студената война, за което взе да се вайка Медведев, обаче е само част от проблема, създаден от руската агресия в Украйна. Защото политиката на Кремъл върна времената от преди студената война- напомни за навечерието на Втората световна война, когато хищниците Хитлер и Сталин си поделяха Европа от позицията на силата.

 

Добрата новина е, че днешният Путлер няма партньор, с когото да си дели европлячката ( дори в лицето на Китай с капиталистическия му комунизъм, който никак не се трогва от затрудненията на путлеризма и безжалостно си преследва интереса за сметка на изпадналия в беда руски авторитаризъм).
 

 

Донецк и Луганск се обединиха в новата държава „Новорусия"

/Поглед.инфо/ Лидерите на самопровъзгласилите се „народни републики" Донецка и Луганска подписаха договор за обединение.

"Абсолютна глупост " е идеята да се намали зависимостта от руския газ

/Поглед.инфо/ Президентът на Русия Владимир Путин определи като "абсолютна глупост " идеята на чуждестранните партньори да намалят зависимостта си от руския газ.

Втора загуба за България в Световната лига

снимки: Румен Сарандев Българският национален отбор по волейбол при мъжете допусна второ поражение от САЩ в Световната лига, информира...

Думерангът на BarekOFF

“Chestit praznik na bulgarskite slovo i duh! Grajdansko sdrujenie “Bulgaria bez zenzura” Vi chestiti nai-svetliya bulgarski praznik”,

Този латинобуквен авторекламен поздрав в деня на българските букви изпрати новият политик, бивш т.н. журналист Николай Бареков. После започна да се оправдава точно като в предаването „Панорама” на БНТ, когато стана ясно, че дори не знае името на „най-добрата германска журналистка”, която му беше доведена да го подкрепя в кампанията му: „ ами аз не знам немски език”.

Ами да беше го научил! Как можа др. Георги Димитров да го научи в германския затвор ( според легендата), защитавайки се сам? Нима гениалният му последовател др. Бареков, който пледира за възстановяването на НРБ, на казармата от онова време и изобщо жалее за др. Живков и комунизма, е по-малко талантлив от др. Георги Димитров?

Всъщност – да. Не търсете сложни обяснения за електронните му предизборни поздравления на латиница в деня на българската азбука. Просто е: въпрос на елементрана глупост! Никакви корпоративни пачки, насипани върху нея, не могат да я прикрият.

Глупостта, както е известна, ходи по човеците. И в този смисъл Бареков надминава Човека от народа ( др. Живков).

“Исках да поздравя хората за празника. Все пак съм учител и съм завършил българска филология”. Това коментира за OFFNews Николай Бареков по повод изпратените SMS-и за 24 май.

“Изпратих съобщенията на латиница, защото българските оператори и много телефони не позволяват кирилицата. А и нека не забравяме, че Кирил и Методий са измислили глаголицата. Дори исках да изпратя SMS-ите на глаголица, но пък тогава изобщо нямаше да бъде разчетено”, коментира още Бареков.

Гражданско сдружение “ББЦ” разполага с мобилните номера на поздравените потребители от софтуерна фирма, която се занимава с мобилни технологии.

На въпроса защо само абонати на “Виваком” са получили SMS-а Бареков отговори, че по договор с фирмата потребителите на трите мобилни оператора трябва да са получили съобщението и да не “търсим под вола теле”.

Медиапул:

Неприкосновеността на личните данни

Не е ясно на какъв принцип Бареков е разпращал съобщенията. Мобилният оператор “Виваком” е собственост на фирми, свързани с основния акционер на Корпоративна банка Цветан Василев.

 

През февруари Корпоративна банка поиска пълен достъп до ЕСГРАОН – системата с данните на населението, която е под контрола на Министерството на регионалното развитие. Ведомството на министър Десислава Терзиева нямаше нищо против да ги предостави с цел по-бърза реализация на проекта за саниране на жилищата, който реално все още не е започнал, но Комисията за защита на личните данни не разреши.

 

На въпроса защо само абонати на “Виваком” са получили SMS-и, Бареков отговоря, че по договор с фирмата потребителите на трите мобилни оператора трябва да са получили съобщението и посъветва журналистите да не “търсят под вола теле”.

 

Партията на Бареков направи най-скъпата предизборна кампания, като по данни на сайта “Отворен парламент” е пръснал над 600 000 лева.

ЦИК – има нарушение

Според съобщението на ЦИК Бареков е нарушил чл. 182, ал. 4 от Изборния кодекс, който гласи, че “не се допуска предизборна агитация 24 часа преди изборния ден и в изборния ден”.

ЦИК указа на оператора и на сдружението незабавно да бъде преустановено изпращането на въпросните съобщения.

И всичко това се случва на същото главно действащо лице по т.н. „костинбродска афера” от последния час преди изборите миналата година, когато то беше задействано като алармена система на аферата с (уж) подготвените за фалшифицирането на парламентарния вот неправомерно отпечатани бюлетини в едноименната печатница.

Рецидивизмът му придоби формата на думеранг.

 

 

 

 

22-годишно момче се самоуби в Благоевград

*снимката е илюстративна Млад мъж се хвърли от покрива на блок в жк "Ален мак" в Благоевград. Трагичният инцидент стана преди малко. На...

Вашият дневен хороскоп за неделя

Овен  Kak ще се подредят нещата през този ден, звездите не подсказват, но промени наистина ще има. Незначителни, но все-пак... И в личния...

Възможни са превалявания и гръмотевици

В неделя преди обед ще е предимно слънчево, а следобед над цялата страна ще превалява и прегърмява. Само Добруджа ще бъде недосегаема за...

Читател: Три патрулки прибраха със сирени и белезници младеж от скейтърските рампи във Варна

*снимката е илюстративна Днес следобяд около 15 часа три полицейски коли са прибрали младеж в района на скейтърските рампи в Морската...

266 ранени в Турция от земетресението

Общо 266 души са ранени в Турция, от които един тежко, в резултат на силния земен трус, който разлюля района на гръцкия остров Лимнос в...

"Фейсбук" настръхна: Вижте как в Норвегия социалните отнемат бебе

Видео, качено във "Фейсбук", предизвика хиляди споделяния от съпричастните с трагедията на една майка потребители. То показва една...

Откриха купища силни лекарства в стаята на Валя. Подлагала се на зверски диети

Бургаската медицинска сестра Валя Иванова е станала жертва на диети, които получила по социалните мрежи. Според нейния приятел Валентин...

Оставиха въоръжен като за война петричанин в ареста

Районната прокуратура в Петрич постанови постоянна мярка "задържане под стража" за Валентин Ораков – Валдес. В дома на арестанта...

Тревожна статистика за силните земетресения в България през май

източник: iNews.bg,  Днешният майски трус е третият с магнитуд над 5 по скалата на Рихтер, който разтърсва България през последните пет...

Четирима загинаха след стрелба пред еврейския музей в Брюксел

Четирима са загинали след стрелба в центъра на Брюксел, съобщават местните медии, цитирани от "Пик". По първоначални данни става дума за...

Младшата на "моряците" завърши с престижен успех над Левски

Юношите младша възраст на "Черно море" завършиха впечатляващо първенството в Елитната ни футболна група до 17 г. В среща от последния 30-и...

Нов земен трус люля Кърджали

Ново земетресение разлюля Кърджали в 17:50 часа тази вечер, информира "24 часа". Трусът беше значително по-слаб от този по обяд, но беше...

Нов скандал с изчезналите в планината студенти

Нов скандал се заформя около тримата студенти, които цяла България издирваше четири дни! Оказа се, че докато спасители обикалят с...

Заловеният с наркотици митничар остава в ареста

Специализираният съд остави в ареста зам.-шефа на свиленградската митница Георги Георгиев. Той беше задържан преди няколко дни, като в...

Българите в Гърция гласуват в неделното училище в Атина

Над 80 възпитаници на неделното училище "Паисий Хилендарски" в гръцката столица ще получат дипломите си следващата неделя (1 юни)....

Жельо Душев: Сред варненските хотелиери и ресторантьори има определено безпокойство за сезона

Сред варненските хотелиери и ресторантьори има определено безпокойство за този сезон, защото първите пристигания още липсват и като...

Папа Франциск призова за „спешно и мирно разрешаване на Сирийската криза”

снимка: EPA Папа Франциск призова за „спешно и мирно разрешаване на Сирийската криза” и за преодоляване на Израелско-палестинския...

Няма засегнати язовирни стени след земетресението

Няма засегнати язовирни стени след силното земетресение, усетено на територията на България. Запазена е и целостта на големите...

Клисарова: Матурите няма да бъдат провалени

снимка: БулФото, архив "Това е една престъпна схема, която е много порочна, но няма да наруши и да позволи на тези ученици, които са учили,...

Изгубените в Балкана студенти за спасителите: Евала за доброволната изява!

"Видяхме водопад, който прилича на "Райското пръскало", объркахме се, тръгнахме към него, после разбрахме, че не той, а нямахме време да се...

Софиянец търси мистериозно изчезналия си близнак

Млад столичанин търси своя брат-близнак, когото лекарите обявили за мъртъв след раждането им, но според Петър и майка им е жив, пише...

Поздрави от фермата на животните

ANIMAL FARM1Борис Райтшустер

Авторът е един от най-добрите познавачи на днешна Русия в германските медии. Роден през 1971 г. в Бавария той се дипломира като преводач в Москва и от 1992 г. работи с малки прекъсвания като кореспондент в Русия за различни германски вестници и телеграфни агенции. От 1999 г. завежда кореспондентското бюро на списание Focus в Москва. Автор е на няколко книги за Русия, най-известна е критичната му биография на руския президент “Путинова демократура”, чието ново, актуализирано издание излезе току що и вече се изкачи в бестселър листите на “Шпигел”. С две думи: талантлив и смел човек.

Този текст на Борис Райтшустер се публикува в Де зората с негово съгласие за запознаване и на българските читатели с надвисналата над всички ни опасност.

М.Р.


„Всяко гостуване в Москва се превръща в ново предизвикателство“, ми пише тези дни моя руска позната от Германия. „Преди два дни ме нападна остро мой доскорошен приятел, когото винаги съм смятала за съвсем читав човек. При това той си позволи отвратителна антисемитска атака срещу мен. Не бяхме сами, отговорих му също така остро и след това не можах да спя няколко нощи. Не искам да разказвам за това на мъжа си, защото той не е човек, който ще остави такова нещо без последствия. Като се върнах в Германия се стъписах: съвсем други лица, хората въздържани и спокойни, не се забелязва никаква агресия. В Русия гледах и телевизия – да Ви кажа право и в най-мрачните съветски години не се лъгало така нагло както сега, нямаше такава безочлива пропаганда. Опитвах се да разговарям откровено с най-разумните сред приятелите си. Всички под властта на пропагандата… Каква черна, мръсна машина! Не можеш да пробиеш заблудата на хората. Тези кафяво-оранжеви Георгиевски ленти ме мъчат физически, когато ги срещам, всички тези националистически символи по фланелки и якета. Пълно е с мъже с черни тишъртки със старославянски надписи „Вяра, Цар, Отечество“. Същевременно се забелязва, че при цялата тази патриотична еуфория (Россия вперьод!“ хората сякаш започват и да се замислят…“

Когато прочетох това писмо ми попадна следният коментар на Оле Зееленмайер, който добре допълва писмото:

„В съответствие с „психологията на масите“ от 20-те години Адолф Хитлер чрез овладяването на всички медии и поставянето им под диктата на своя министър на пропагандата Йозеф Гьобелс успя след 1933 г. за кратко време и с оръжието на дезинформацията (лъжата) да „възпита“ германците в такъв дух, че те с готовност участваха в тържествени масови паради, горяха от омраза срещу евреите, презираха демократическите партии, парламента и всички политически и религиозно инакомислещи.

Още през март 1933 г. тази пропаганда позволи изграждането на първия концентрационен лагер за политически противници (Дахау), а по-късно и на лагерите на смъртта за обявените от пропагандата „низши“ раси (евреи, цигани и пр.). Перманентната дезинформация на едно население, чрез непресекващ поток от ловко лансирани лъжи, неопровержими в условията на диктатура, води в такава държава до необратимо завъртане на спиралата на насилие. Идва момент, когато дори създателят на тази спирала вече не може да я спре … Благодарение на Путин руснаците днес се намират в началото на подобно развитие.“

Споделям казаното. Само това, че сме в началото на развитието, ми се струва прекалено оптимистично. Според мен Русия се намира в разгара на описания процес. Милионите хипнотизирани вече бяха сравнение с глетчер, който е поел по пътя си и спиране няма. Омразата особено срещу чуждия и различния, нетолерантността и параноята, които Путинските медии разгарят от години вече носят страшни плодове.

Милен Радев написа тези дни:

„Всекидневно всеки от нас има пред очите си примерите на близки, приятели, познати, просто на рускоезични хора, с които се срещаме и които само за броени седмици ни се струват като подменени. Като че ли това не са същите, които познавахме. До неотдавна мили и интелигентни хора, с които можеше винаги да се побъбри „по душам“ са се превърнали в твърдоглави, ограничени зомбита на един човеконенавистен режим.

Всички тях ги свързва едно нещо: доброволното подлагане на омекотяващата мозъка руска медийна пропаганда. Преди всичко на рускоезичните телевизионни канали. Това е като чумата. Заразяването е фатално. Който днес консумира руски медии (с малкото изключения като Грани.ру, Радио Свобода, Новая газета, Эхо Москвы и още няколко) е подложен на голям риск спешно да изпадне от обществото на надареното с разум човечество….“

Ужасно е това, което се случва с критични журналисти в Русия. Новото е, че сега атаките и пропагандата се насочват все по-остро срещу представителите на западните медии. След 15 години като шеф на бюрото на списание Фокус в Русия ми се наложи да напусна Москва когато получих заплахи за живота ми и лъжите за мен в руските медии стигнаха до там да обявяват дядо ми за близък с Хитлер и да съобщават за някаква журналистическа „Премия имени Райтшустера“ за русофобия, която съм бил учредил ….

Преди напускането ми обаче можах да посетя централата на една от Путинските младежки организации. С присъщото си нахалство влязох без да изчакам придружителите си в една зала, в която заварих 50-на младежи, заети само с това да пишат коментари из руски и чуждестранни сайтове. Разбира се, че след това незабавно бях изгонен от там.

Промиването на мозъци, с което се занимава руската телевизия, насъсква тамошното население с такава сила, че хората губят способността за рационално поведение. Но към тази позната пропаганда за вътрешна консумация сега се включва все по-мощен поток за въздействие върху чуждестранните, главно европейски общества.

Когато ме питат как така бързо расте в Германия броят на проявяващите доверие към руската пропаганда, винаги ми идва наум един откъс от увода на Джордж Оруел към украинското (задгранично разбира се – бел. прев.) издание на „Фермата на животните“. Писан е през 1947 година!

„…Освен това хората в една страна като Англия не желаят да разберат (т.е. те искат да вярват, че някъде съществува истински социалистическа държава), че днешна Русия е нещо съвършено различно от онова, което тя беше пред 1917 година. При това хората у нас са свикнали на относително голяма свобода и на умереност в публичния живот, което прави условията на живот в една тоталитарна държава съвършено неразбираеми за тях.

Англия не е напълно демократична. Тя е също така капиталистическа страна с големи класови привилегии за някои и с голямо имуществено неравенство. И все пак Англия е страна, в която хората са живели няколко стотин години заедно без граждански войни, в която законите са относително справедливи, и в която почти винаги може да се вярва на официалните съобщения и статистики. Англия в края на краищата е страна, в която не си застрашен от смъртна опасност ако изказваш или се застъпваш за възгледите на едно малцинство.

В такава атмосфера, средният човек от улицата не е в състояние да прояви разбиране за неща като концентрационни лагери, масови депортации, дълголетни масови присъди, арестуване без съдебно решение, цензура на пресата и пр. Всичко, което чете за страна като СССР се трансформира в главата му в английски понятия и той е готов да поглъща съвсем наивно лъжите на тоталитарната пропаганда. До 1939 г. и дори до по-късно мнозинството от англичаните не бе в състояние да оцени истинската същност на нацисткия режим в Германия. Днес, по отношение на съветския режим, то е отдадено във висока степен на същата илюзия…“


© Превод: Милен Радев


Вижте ужаса от земетресението в Турция (видео)

Земетресението с епицентър в Егейско море, близо до остров Самотраки и с магнитуд от 6,5 по Рихтер, стресна не само България, но най-вече...

Лора Собаджиева: Наистина мога да разчитам на това правителство

Дъщерята на задържания в панамски затвор капитан Светлозар Собаджиев публикува емоционален текст във "Фейсбук". Чрез него тя споделя...

Работник от „Водния цикъл“ бе затрупан в Кърджали, жив е (снимка)

Работник от „Водния цикъл" в Кърджали без затрупан от голяма земна маса. Инцидентът стана малко след 15.00 часа. Полицаи заградиха мястото...

Българите от “Роял Хелена” първи във втората гонка на Tall Ships

Българският ветроход „Роял Хелена” е първи по коригирано време във втората гонка на международната регата SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2014....

Фармацевтките - най-развратните студентки

Фармацевтките са №1 в секс класацията на всички вузове, признават студентите от другите специалности. Факултетът на бъдещите аптекари...

Спасиха 3-годишно момиченце от скитнически живот във Варна

Момиченце на 3 годинки е било спасено от скитнически живот, съобщи шефът на отдел „Закрила на детето“ Ана Конукова. Детето бе обявено за...

13-и българин стъпи на Еверест

Сливенският лекар Атанас Скатов изкачи най-високия връх в света - Еверест (8848 м). Алпинистът е стъпил на Покрива на света в 6 часа местно...

Зевзек пристигна с ТИР на бала

/Поглед.инфо/ Абитуриент от хасковската гимназия по механотехника "Стойчо и Кица Марчеви" се появи на бала с ТИР.

Как да реагираме при земетресение

Човек не винаги може да отреагира бързо и адекватно при природна стихия. На фона на силното земетресение, разлюляло страната днес, ви...

Рашкови отново на съд за укрити данъци

Фамилията на Кирил Рашков отново застава пред съда по обвинение в укриване на данъци, информира "Преса". Делото стартира в 9 часа в...

Вестник The Daily Mail пак брои българите във Англия

/Поглед.инфо/ Близо 50 хиляди българи и румънци са кандидатствали за работа във Великобритания през първите три месеца на тази година. Това пише британският вестник The Daily Mail в статия, озаглавена "Истината за румънските и българските имигранти е разкрита".

Русия никога не е гарантирала териториалната цялост на Украйна

/Поглед.инфо/ Русия никога не е гарантирала териториалната цялост на Украйна. Затова нарушение в тази връзка на международните договорености няма и не може да има. Това заяви руският премиер Дмитрий Медведев в програмата "Новини в събота" по руската телевизия.

Питам се кой ден е празникът на латинската и гръцката писмености!?

/Поглед.инфо/ Богомил Бонев с типичен за него коментар във фейсбук за днешния празник на славянската писменост и българската просвета и култура.

Делото на Светите братя Кирил и Методий отрежда достойното ни място в Европа

/Поглед.инфо/ „Тази скъпа за нас дата ни кара да се гордеем, че „и ний сме дали нещо на света“. Делото на Светите братя Кирил и Методий и на техните ученици бележи пътя на развитие на българския народ, отрежда достойното му място в Европа и обогатява културата на Стария континент”, отбелязва премиерът.

Сгъни бюлетината 2 пъти, запази в тайна гласа си

Как да гласуваме на изборите за евродепутати така, че вотът ни да бъде действителен и зачетен при броенето на гласовете? Как да сгънем...

Морето с бонус "приятели"

Ваканция на изгодни цени предлагат хотелите по морето в края на май и началото на юни, пише "Стандарт". Изгодните оферти за нощувки...

Мощно земетресение от 5,8 по Рихтер удари София!

/Поглед.инфо/Силно и продължително земетресение разтресе минути преди 12.30 часа високите етажи на сгради в цяла България.

Евакуират спешно посетители на Историческия музей в Кърджали, пострадал най-сериозно (снимки)

снимки: Ненко Станев, "24 часа" Най-сериозно пострадалата сграда от труса в Кърджали е на Историческия музей в града, строена в началото на...

Опасност в центъра на Варна: Кабели стърчат от лампи на метри от играещи деца (снимки)

Сериозна опасност в центъра на Варна дебне малчуганите и техните родители. Става дума за градинката на Червения площад, която е...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване