12/05/14 14:15
(http://ivo.bg/)

“Южен поток” бил дар ( от задунайците)

За всички в България, които се направиха, че не са разбрали казаното от Путин на 1 декември в Турция и по този начин проявиха неуважение към яснотата на неговия императивен императорски изказ, посланикът на Русия в София Юрий Исаков беше мобилизиран днес в качеството на преводач от ясен руски език да направи изявление като за оглушали от оглушителния шамар български пеликани: няма да има „Южен поток”, потвърди той, цитиран от БТА.

 

Ако не друго, това да е за урок на лакомите рубладжии и да запомнят с кого си имат работа.

 

Цели 4 дни българските пеликани, накацали по корупционно трасе на „Южен поток”, отказват да повярват, че им измъкват мръвката от устата. А бяха толкова ентусиазирани да делят кожата на мечката, преди да бъде хваната ( както казват в Русия в превод на българската поговорка за рибата в морето и сложения преждевременно тиган).

 

Руската мечка обаче козината си мени, но нрава не. Дори и в партер, тя ръмжи заплашително, като е избрала в тълпата държави, които успя да настрои срещу себе си, най-мършавия субект с надеждата, че тъкмо България не може да избяга от отмъщението дори и в ситуация, когато е ранена.

 

Друга българска традиция, приложима към създалата се ситуация, е така нареченото положение „ела, мечко, изяж ме”. Т.е. сами да си търсим боя. Това правят вече няколко дни нашите държавни началници и пропутинската пропаганда, които поддържат жива надеждата в публиката, че „Южен поток” ще възкръсне, ще стане и чудодейно ще проходи въпреки…Путин.

 

Обаче днес и от Москва ги сиктирдосаха да не си правят илюзии. Решението за спиране на строителството на “Южен поток” е окончателно, заяви руският министър на енергетиката Александър Новак, цитиран от ТАСС.

 

Сега на мястото на дупката ( в морето), наречена „Южен поток”, започва да се лее бетонната плоча на обичайната пропаганда със задна дата. За целта посланик Исаков описа днес отплувалия в небитието труп на проекта като „подарък”, който ние тук сме пропуснали да изконсумираме- защото не сме показали зъби, по неговите думи.

 

Преди да му целунем ръка с разкаяние, че изпускаме да ни отнесе руския транзитен потоп, че няма да ни разкопават морския бряг и цяла Северна България надлъж за оня що подкупва, че няма да ни снабдяват с цели полкове руски охранители и цивилни руски специалисти по дълбока оран на българска територия, не е лошо да си спомним златното правило, благодарение на което България все пак е оцеляла въпреки многобройните опити на Русия и СССР да ни закрият и да ни наведат единствено и само до ролята на руски троянски кон в Европа:

 

БОЙТЕ СЕ ОТ ЗАДУНАЙЦИТЕ, КОГАТО ВИ НОСЯТ ДАРОВЕ!

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване