01/05/15 18:03
(http://delibertate.info/)

Търговският регистър не харесва Apple и Mozilla Firefox

Търговският регистър (ТР) е едно от малкото наистина добри и смислени приложения в рамките на т. нар. електронно управление. За съжаление, обаче, не работи съвсем технологично неутрално. Конкретно, под Mac с браузър Mozilla Firefox не можете да прикачвате pdf файлове. Онагледявам го в ембеднатото тук клипче.

Интересно, но такъв проблем нямам под Линукс (и слава Богу, защото това е единственият начин да си върша работата), което ме накара да попитам в Туитър

на което получих следния отговор

Проверих в mimeTypes.rdf и писах на Нико, който ми отговори

Съмнението ми, че грешката е сървърна и е в полето на ТР се сгъсти. Използвах електронната форма на сайта им, за да им напиша това

Здравейте,

казвам се адв. Емил А. Георгиев, работя с MacBook Pro, операционна система Yosemite и браузър Mozilla Firefox, версия ESR 31.3.0.

Вашият сайт не работи коректно с въпросната конфигурация, тъй като при прикачване на документи във формат .pdf генерира грешка “Не може да качите този файл. Разрешените разширения са pdf, doc, sxw, txt, rtf, jpg, jpeg, png, gif, tiff, p7s”.

Грешката е на сървърно ниво, което означава, че е в полето на отговорност на Търговския регистър.

Настоявам да я отстраните!

Не го ли сторите, ще изложите многобройните потребители на ТР, сред които и много колеги адвокати, които не използват комбинацията от операционна система Windows от Microsoft и браузър Internet Explorer от същата компания, на пряка дискриминация, която ще резултира в невъзможността да си вършим работата.

Проблемът не е изолиран само до мен и за това свидетелстват многобройните теми в интернет форумите и социалните мрежи.

Разбирате, че неотстраняването на грешката във Вашата система е равносилно на нанасянето на преки и непосредствени вреди у споменатите потребители.

Поздрави,

адв. Емил А. Георгиев

emil.georgiev@reguligence.com

0887 678 190

Очаквам скорошната им реакция, в противен случай смятам да ескалирам казуса до Вергиния Мичева-Русева, която е зам.-министър на правосъдието, и в чийто ресор попада Агенцията по вписванията (и в този смисъл ТР).

Случаят не е изолиран, както можете да прочете тук, и тук.

Споделете статията, ако и вие имате такъв проблем или подкрепяте технологичната неутралност на административните услуги онлайн!

EDIT 07.01.2015: Току що ми се обади Георги Бошнаков, IT-шеф в Агенция по вписванията. Каза, че работят по сигнала ми за несъвместимост. Това е похвално.

The post Търговският регистър не харесва Apple и Mozilla Firefox appeared first on De Libertate Iuris Digitalis.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване