01/12/15 10:34
(http://www.gorichka.bg/)

Дни на предизвикателствата: прожекция на DamNation

cover damnationЗа юбилейното издание на Дни на предизвикателствата вече писахме, няма да се повтаряме. Дори е много вероятно някои от вас да са ги посетили. Ако обаче си мислите, че всичко е приключило, жестоко се заблуждавате. Предстоят още много дни с много предизвикателства. Сега започваме с това – 11 награди от 9 специализирани филмови фестивала за планинарство, околна среда и зелени инициативи; продуциран, както се вижда, от Patagonia (с която ви занимаваме от години), „брилянтно кинематографично майсторство и неочаквани открития водят през реки и пейзажи“. Или за по-накратко – DamNation.

Това ще бъде първата прожекция в България на този изключителен документален филми, един от най-силните в областта за 2014 година. DamNation е вълнуваща филмова одисея, която пренася зрителя в Америка и проследява драматичната промяна в отношението на една нация – от гордост към инженерното чудо на мащабните язовирни стени, към постепенното осъзнаване, че бъдещето на човека е неразривно свързано с живота и опазването на естествените реки. Там където падат язовирните стени, реките поемат отново по своя път, давайки възможност на дивите риби да се завърнат към първобитните си места на размножаване след десетилетия забранен достъп.

Прожекцията е на 15 януари (четвъртък), 20 1., в кино Люмиер. Още информация тук

DamNation се прожектира и в партньорство със световната природозащитната организация WWF, чиято актуална кампания за опазване на реките цели именно съхраняване и възстановяване на естествените реки в България. Научете повече за кампанията и се подпишете в подкрепа на реките тук

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване