03/01/15 08:01
(http://eneya.wordpress.com/)

Реалната телвизия в UK – 9

Великобритания си има своите положителни и отрицателни черти (признавам, че по-често описвам отрицателните), но може най-стряскащото за мен е реалната телвизия.

Тук има шоута за всичко.
Как да се обличаш (имат нужда от това, съгласна съм, но дали начинът да  накараш някого да се чувства добре в кожата си е като го подиграваш, обиждаш и убеждаваш, че пътят към щастието минава през скъп магазин за дрехи и точно специфичен тип дрехи, прическа и тяло, така просто изглеждаш като всички останали, сериозно ли конформизма се слага като равен на щастието? Британската теливизия и Трини и Сузана казват ДА! На кого му пука дали наистина имате образование и култура? Нее, не и на нас. Просто имитирайте… така или иначе няма разлика дали наистина сте прекарали 6 години във висши учебни заведения, когато всъщност вие ще бъдете оценени по аксесоарите си!!!!).
Как да си отглеждаш децата (съгласна съм, че определено чудовищата, които виждам тук не заслужават термина деца… децата, които аз съм виждала не се държат… така… И въпреки всичко, дали начинът за възпитаване на деца е чрез наемане на бавачка? Дали пък можем да популяризираме възпитание от страна на родителите, а не на външни лица на заплати, не защото някой няма времето, енергия или възможността, а просто защото не му/й/им се занимава/ги мързи? Реално да, дава работни места, но задълбочава пък социални проблеми заради тази пропаст между родители/деца и разделечаване между слоевете на обществото?).
Да не забравяме разбира се и домовете… (жилището мечта трябва да прилича на задача по геометрия челно сблъскала се с плюш. Защото най-добрият начин за разбирането на концепцията добър вкус е като ви заявяват отново и отново, е просто да правите каквото ви се казва). Не мога да пропусна и любимото шоу Малката Британка, което е толкова… сбъркано. Самият факт, че chav са напълно изкуствено създадени и че в повечето случаи иде реч за изкуствено затвърждаване на „работническа класа“ в период, в който такова нещо вече не съществува, не знам, наистина. Няма такъв смях като подигравката на бедни, необразовани, в специфично БЕДНА среда хора… от бели мъже, които са от средната класа и нагоре.

Целта очевидно е проста… има ЕДИН начин и той е ТОВА. Вие трябва да се стремите към него… до заемане на изисканата и нужна форма. Крайният ефект е усмъртителен и крайно противен. Позволяването на налаганаето на еднолични индивиди като дефиниращи не само добрия, но и ПРАВИЛНИЯ вкус прави хората склонни да се подчиняват сляпо на авторитети. Защото не може да кажеш, че всъщност не ти харесва… че не ти е приятно, че си бил по-щастлив/а преди, търсенето на пътя на щастието спира да е личен и е просто наемането на правилния човек, имитирането на правилните идеи, гардероб, концепции, аксесоари и публични дейности… в края на краищатата… трябва да се чувстваш щастлив накрая и ако не се, значи просто нямаш ПРАВИЛНИТЕ аксесоари… щастието = вещ е консумеризмът докаран до логичния си почти пародиен завършек… и докато се хилиш иронично на „овцете“, това междувременно става практиката, става приетото и става единственото… конформизъм маскиран като „уникалност“, като уникалността е строго дефинирана от хора, чиято работа е да отхвърлят самата идея за промяна и самостоятелност, защото това би ги направило излишни, ненужни и неадекватни и които трескаво се плашат от самата мисъл.

Разбира се, оставянето на мисленето на някой друг не е приом от вчера. Мисленето е трудно, а почти всеки иска да е щастлив… по-лесно е да повярваш в laundry list водещ към щастието, отколкото в блъскане в стените и самостоятелното търсене. Особено ако по някакъв начин не се вписваш… а колкото по-тесни са границите, толкова повече невписващи се има, но агресивното налагане на вписването като единствената гледна точка прави самото поставяне на тази идея под въпрос невъзможно и разбира се, непечелившо.

Пфу, пак недоволен пост.


Filed under: бръмчащи мисли, култура уж, медийна безотговорност, образование в UK Tagged: Великобритания, конформизъм, общество, подобност, реална телевизия
Публикувана на 03/01/15 08:01 https://eneya.wordpress.com/2015/03/01/real-tv-uk-9/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване