08/12/15 19:25
(http://ivo.bg/)

Българско дете е отвлечено в Крим за кефа на Путин

Избухна руски скандал, злепоставящ България, след американския на един конкурс, на който беше провалено участието на малките български пианисти Ибрахим и Хасан, участници в “Евровизия” ( в който обаче държавата САЩ няма никакво участие).

Украйна се бори срещу московското заграбване на Крим и публикува списък на 14 чужди пропагандатори на руската агресия от калибъра на френския артистичен ренегат Жерар Депардьо ( намразил родната си Франция по финансови причини и решил да й отмъсти с поклони пред Путин), които са нежелани на украинска земя.

 

Европейският съюз, в който България членува официално и на който туземната ни власт се подмазва за печелене на избори чрез употреба на европейските траншове, също издаде забрана за някои другари на Путин, като Йосиф Кобзон- любимец на атакистко-бесепарската публика тук, особено по време на предизборни кампании, когато руските троянски магарета се ритат за по- предно място на рублохранилката.

 

Легитимирането на руската окупация на Крим е приоритет на Москва и нейните слуги в България правят каквото могат, за да угодят на вожда си в Кремъл. Намерили са начин да заобиколят западните санкции приблизително така, както си изградиха в България руски анклав в резервата Камчия под формата на детски санаториум за руски дечица.

 

В случая, възползвайки се от благосклонното русофилско умиление на управляващите в София, са привлекли за своите цели талантливото българско дете Крисия.

 

Ето подробности от един русофилски сайт.

 

 

/КРОСС/ 11-годишната Крисия Тодорова от Разград събра аплодисментите на публиката и в Крим, съобщи “Дарик”. Снощи бе първият концерт от осмото издание на Международния конкурс за млади изпълнители на поп музика „Детская новая волна”, в който Крисия е представителят на България.
За изпълнението си на „Планетата на децата” тя получи от журито осем оценки 11 и две – 10, максималният показател е 11. Само оценки 11 е получила представителката на Казахстан Данелия Тулешова, а с точка по-малко – Гайа Каучи от Малта – победителката в „Детска Евровизия 2013″. Така във временното класиране Крисия е на трето място.
Председател на журито е народният артист на Русия, продуцент и композитор Игор Крутой, сред членовете на оценяващата комисия са известните изпълнители Филип Киркоров и Лев Лещенко.
Тази вечер Крисия открива втория конкурсен концерт с изпълнение на „Я бы хотела нарисовать мечту” на Юлия Началова. Утре е гала концертът.
Общо 15 музикални таланти от 6 до 12 години, представители на 12 държави, участват в конкурса „Детская новая волна”, който се провежда в международния детски център „Артек” в Русия.

 

P.S. “Артек” може да е „новая волна”, но е всъщност стар съветски център за „привилигировани деца” от нещо като детска международна комунистическа номенклатира, събирана на летни лагери в СССР с цел да бъде възпитавана в духа на комунизма и неговия интернационализъм- същият, който уж беше върнат обратно в бутилката.
 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване