08/12/15 07:16
(http://ivo.bg/)

Сензационният историк в нозете на своя ангел (о)хранител

Не бива да допускаме водата от Свещения кладенец в Плиска да се комерсиализира толкова много. Ако някой иска да почерпи от силата на това място, нека да дойде лично, но разпространението на водата по павилиони вече е недопустимо. Това каза по време на пресконференция в понеделник директорът на Регионалния исторически музей в Шумен Георги Майсторски, под чието ръководство е и музеят в първата българска столица (цитиран в сайта на Дарик радио)

 

Явно регионалният директор внимава да не засегне с нещо националния, акцентирайки безадресно върху комерсиализацията на „сензацията”, която е част от политиката на държавата, олицетворявана от директора на Националния исторически музей Божидар Димитров.

 

Това, че несменяеми слуги на властта в медиите, като шефката на „Стандарт” Славка Бозукова, яхват отново вълната на официализирания слугинаж и обявиха намерението си да продават на читателите си флакончета с „жива вода” от въпросния кладенец, не е нито изненада, нито основен акцент по темата за разразилия се скандал. Но е характерно, че шамарите в публичното пространство ги отнасят „журналистите”, от които същата тази власт очаква обичайната покорност.

 

Именно журналистите, дръзнали да кажат, че царят на сензацията Божо Димитров е гол, отнесоха днес обидни квалификации от него. С цялото си безнаказано нахалство инициаторът на долнопробната рекламна кампания обяви по Нова телевизия, че въпросните журналисти страдали от „интелектуална недостатъчност”. Друг свой опонент, богослова Калин Янакиев, същият анатемоса като ( бивш) марксист-ленинец в позата на защитник на православния канон, ругаейки същевременно „шибаната” вода от кладенеца, която вече не му била толкова важна.

 

Преливащият от самочувствие за собствената си интелектуална самодостатъчност дубликат на подобните му властници, като Вежди Рашидов и ангелът му (о)хранител Бойко Борисов, сензациянният историк ( нали има “сензационни журналисти”- Димитров е техният еквивалент сред историците) си разиграва троянския кон на воля. Видно е, че се чувства отлично в ролята на придворен, абониран да има първата и последната дума в публичното пространство по всяко безобразие, на което е инициатор в държавата.

 

Това е то да си клонинг на Бойко- гарантирано ти е началническо безсмъртие в рамките на властовия живот на вожда, давайки си сметка за неизбежното му ритуално погребване по тракийски обичай в политическия гроб на началника, когато му дойде времето. Понеже този живот рано или късно ще свърши, Божо препуска на воля по главите на журналистите и през главите на специалистите, които предпочитат да си траят ( трай коньо за зелена трева!) за да не ги сгази руската тройка Божо-Вежди-Бойко.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване