08/17/15 09:36
(http://ivo.bg/)

Танцът на великия комбинатор Борисов върху пропукания лед

Понеже имам собствен прочит на събитията и мога да си позволя тази самостоятелност в ivo.bg, ще върна читателите към новината, която както нищо друго ядоса Борисов за цялата история на неговия политически възход и предизвика публичната му истерия в ефира на Нова тв, проявена по негова инициатива. Става дума за телефонното му обаждане в сутрешния блок на телевизията на 17 юни миналата година, за да ме нарече „идиот” по повод това, че в същото студио ден по-рано цитирах написаното от мен в „Премиер на РъБъ”: Борисов е бил посъветван от Пеевски да си подаде оставката на 20 февруари 2013 г.

 

Защо това толкова много разгневи премира, че мнозина наблюдатели определиха реакцията му като най-забележителното му изригване пред публика откакто той играе за нея? Не можеше ли да подмине с обичайната началническа надменност репликата на един толкова презиран никаквец, който дори не заслужава, според него, да бъде споменаван с името му? Хем не заслужава да бъде споменаван поименно, хем пък получава височайшото премиерско внимание да бъде руган лично в националния ефир с обидни ( за един премиер) квалификации?!

 

Отговорът, който се налага да повторя в светлината на развиващите се и разкриващите се все повече съзаклятнически отношения на Борисов с ДПС, е: уцелил съм го в десетката така, както Първанов с онзи въпрос от 8 октомври 2006 за мезонетите, провалил една кокошкарска семейна далавера, но предизвикал асиметричната реакция на държавния глава така, сякаш беше въпрос на живот и смърт за него. Защото също го уцели в корупционната десетка.

 

Доста хора у нас и в чужбина знаят „дълбоката тайна” , свързана с връзката на Борисов с главния руски наместник в България Валентин Златев. Отдавна е разконспирирано съзаклятничеството им с Георги Първанов през годините на задкулисното им сътрудничество при подялбата на порциите в политиката и икономиката. Инкорпорирането след разкоспирирането го доказа: Първанов публично си получи дивидентите с участието в корпорацията „Борисов” наречена „втори кабинет” на Борисов.

Георги Първанов: Ние бихме подкрепили един вот на недоверие към правителството

Заиграването на Борисов с Доган и с посочените от него регенти за управление на натрупаните дивиденти обаче беше най-интимният секрет на човека, упълномощен да управлява колкото се може по-дълго и с кого ли не, само и само да се държи правилно на конците, които се прави, че дърпа. И когато конецът „Пеевски” се скъса в ефира на Нова тв, Борисов изрева като ранена в сърцето хетера, загуби равновесие като изненадан от насрещен вятър въжеиграч. Издаде се.

Кой всъщност е по-отдавна близък до началството на Петата колона в България: юношата Пеевски, приближен от невръстни години до дон Илия Павлов , бос на всемогъщата проруската корпорация Мултигруп или доведеният по-късно син на задкулисието Бойко Борисов?

Измина повече от година. Днес вече не е възможно сюжетът от харема да бъде прикриван с вестникарски смокинов лист, нищо, че медийните евнуси, петимни иначе да воайорстват ( но само с разрешение на султана) се правят, че не виждат лъсналите срамотии . Султанът подготвя смяна на тактиката: вместо да се крие, започва да си ги показва. Отваря си шлифера, за който призовава да го хванат, когато са го хванали в някоя лъжа.

 

А „идиот” съм вече не само аз, а и всички, които съзаклятниците правеха на идиоти.

В редките случаи, когато някой попита в ефира Борисов защо медиите на Пеевски ( отново) демонстративно го обгрижват и косъм не дават да падне от остриганата му глава, премиерът се гаври в присъщия му бандитски арогантен стил, отговаряйки нападателно с чувство за безнаказаност: щял да поиска от тези медии да пишат вече лошо за него.

Във все по-честите случаи, когато депутатите на Борисов ( за които той по вече стар навик говори като за свои крепостни селяни) прибягват до спасителните услуги на ДПС в гласуването на онова, което Борисов е решил за правилно, той обяснява: няма нищо странно в това, ние така си гласуваме с всеки и с всички, когато трябва.

 

Но както при всяко обезчестяване, така и в разголването на похотливата истина чрез преследването на властта „на всяка цена”, винаги има първи път. Не се беше случвало още Борисов публично да се съюзи с ДПС предизборно, но и това стана.

 

ДПС застава зад кандидатурата на новозагорския кмет Николай Грозев от ГЕРБ, който ще се бори за трети мандат – съобщи областният лидер на ДПС Мустафа Мустафов, цитиран от „Труд”.

„ Решението е взето на събрание на общинското партийно ръководство. То е прецедент, тъй като за първи път в региона хората на Ахмед Доган и на Лютви Местан ще се явят в един отбор с партията на Бойко Борисов.

“Времената се менят” – лаконично коментираха от ДПС в Нова Загора. Подкрепата със сигурност ще налее гласове в полза на Грозев при предстоящата битка за кметския стол в 40-хилядната община. ДПС има огромно влияние в 6-хилядния ромски кв.”Шести” в Нова Загора, където хората самоопределят произхода си като турски.

Подобно е положението с ромското население в едно от големите села на общината – с. Баня. Самият градоначалник Грозев се счита за един от фаворитите на ГЕРБ заради активната си работа по европроекти за подобряване на инфраструктурата и разкрасяването на града”.( Труд)

 

„Времената се менят”? Това е перифраза на знаменитата констатация на великия комбинатор Остап Бендер „ледът се пропука”.

Остава да видим как ще продължат да се менят времената по време на танца на ДПС и Борисов по пропукания лед.

 

 

 

 

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване