08/25/15 09:13
(http://ivo.bg/)

Слабителното на силния човек от Кремъл и слабоумието на руската пропаганда

Алфата на руската пропаганда Сидеров пуснал по канала „Алфа” слух, че американците са виновни за фекалиите в морето ни на юг. А на север? Хм, там е по-близо до Крим. Не се знае дали консуматорите на фекалната му логика няма да вземат да се усъмнят в американския произход на вносните фекалии като братски дар от североизток. Все пак, при близо половин милион руски имота и първо място по брой на пребиваващите у нас чужденци руснаците , при цялата безрезервна любов към всичко руско, може би могат да бъдат заподозрени като основни доставчици на чужда стомашно-чревна продукция.

 

Количествените параметри обикновено са нещото, на което руските пропагандатори наблягат в някаква своя специфична интерпретация. Например за такива цели им служи многотията на извозените на годишния събор на рускопоклониците край язовир Копринка в пристъп на русофилия ( звучи като стомашно-чревно разстройство, но е дума, която бившият собственик на „Дума” Николай Малинов и шеф на Движение „Русофили” употребява в едно свое интервю) . Дали и купчинките човешки извержения край изкуствения водоем, оставени от русофилите, също са естествено пъклено дело на американците?

 

Многотията служи на русофилията като доказателство за твърдението й, че България е русофилска. Избягалите от русофилската ( според русофилията) България на Запад поне милион и половина българи обаче не влизат в тази балканска бакалска сметка.

 

Така е и с антилогиката на имотно-туристическата им статистика. Хем се радват на стотиците хиляди руски притежатели на български имоти ( а каква врява вдигаха същите другари, че чужденците щели да изкупят България, помните ли?) , хем пък се опитват да изкарат, че постоянното руско присъствие тук, превишаващо като бройка стотици пъти американското, не произвежда реципрочното количество фекалии.

 

За русофилите тук не важи ли руското изразяване на омраза към чужденеца „иностранцы засранцы” (който пребивавалите в Русия българи задължително чуват и по свой адрес, да речем в масовия транспорт, където руснаците се дразнят от българската реч)?

 

Всъщност истинският дивидент от дългогодишното руско инвестиране в оглупяването на доста българи се вижда най-добре не от изхождането по количествените въпроси, а от количеството рядка ( за една уважаваща себе си нация) радост, което предизвиква и най-малкият напън на бащицата им в Кремъл да ароматизира двустранните отношения с добронамерено изпускане на парата. Една негова дума на благоволение към България беше достатъчна, за да изригне тук масово облекчение на русофилите. Друг е въпросът, че те и в това отношение изпадат в логическо противоречие спрямо досегашния си плач на гробищата на уж умъртвените ни връзки с Русия.

Май русофилската пропаганда е клекнала по голяма нужда тук, щом й се налага да се облекчава по този начин. На един от вождовете й синът беше уличен в многомилионна сделка за ср.., пардон, спа хотел, а другият сега е изпаднал в душевно разстройство от опровержението на Путин на всичките му твърдения за ужасно лошите отношения между двете страни ( по вина на американците, разбира се). И съответно се изходи по въпроса.

 

Апропо, колко ли трябва да си шмръкнал, за да заявиш най-сериозно, че американците нарочно заразявали с фекалии южното ни Черноморие, защото там „все пак” има и руски туристи? Авторът на това твърдение може и да е експерт по фекалиите, но все пак изявата му си заслужава лабораторния анализ за успокоение на невинните потенциални жертви, че глупостта ходи по хората и не се предава от зарази в морето.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване